Meddig áll el a mirelit?

A mélyhűtött élelmiszert nem tanácsos a kelleténél tovább tárolni. Kövesse az alábbi útmutatót!

Mi sem egyszerűbb, mint előkapni valamit a fagyasztóból, bedobni a sütőbe, és gyorsan jóllakatni az éhes családot.

Ám ha azt akarja, hogy amit elővesz, ugyanolyan jó ízű legyen, mint amikor eltette, tartsa a fagyasztóját –18°C-on, mindig csak friss árut fagyasszon le, és használjon légmentesen záró tárolóedényeket.

A legfontosabb azonban, hogy ne lépje túl az alábbi időkorlátokat:

Egész csirke (nyers): 12 hónap
Darabolt csirke (nyers): 9 hónap
Fagyasztott zöldség: 8-12 hónap
Tejes és vizes fagylalt: 1 hónap
Sertés és borjú színhús (nyers): 8 hónap
Kenyér, péksütemény: 6-8 hónap
Vaj, margarin: 9 hónap
Citrusfélék: 4-6 hónap
Fagyasztott gyümölcslésűrítmény: 12 hónap
Birka és marha színhús (nyers): 12 hónap
 

Ön is tapasztalta már, hogy amikor felolvaszt egy lefagyasztott halszeletet, kiábrándítóan vízízű tud lenni? Filléres konyhai trükkökről szóló cikkünkben megtalálja ennek ellenszerét.