A hagyományos grillezést, azaz a közvetlenül a hőforrás feletti sütést a profik direkt grillezésnek nevezik, de létezik egy indirekt megoldás is, amikor lezárt tető alatt sülnek a húsok.
Ez a módszer olyan, mintha sütőt használnánk, így akár hosszan is magára hagyhatjuk az ételeket. A direkt módszerrel a 25 percnél rövidebb sütési időt igénylő alapanyagokat érdemes elkészíteni, és közben legalább egyszer nem árt megforgatni a vacsorát.
Hús
Miután levágtuk a hús felesleges cupákjait, vagy megmostuk, megszárítottuk a halat, beizzíthatjuk a grillmasinát. Amikor elérte a közepes hőmérsékletet (kb. 180 °C), akkor ideje rászórnunk az alapanyagokat. A sütési időben az első táblázat segít. Íme, pár pazar grillrecept!
Zöldség
Sütés előtt a zöldséget leöblítjük, megtisztítjuk, feldaraboljuk és esetenként előfőzzük. Utána jöhet a szárítás.
A zöldségek a közepes hőmérsékletű grillt szeretik, főleg miután olajjal vagy vajjal kenegették őket. A sütést lehet közvetlenül a grillrácson vagy egy tálcán, esetleg alufólián is végezni, és nem árt, ha az ember odafigyel, mert a zöldségek pillanatok alatt szénné éghetnek. Ismerjen meg pár szokatlan grillezni valót!
Azt, hogy általában mennyi időre van szükségük, megtudhatja a második táblázatból.
Ismerjen meg további grillpraktikákat!
Hozzászólás