Mediterrán padlizsán

Több, mint egy egyszerű húshagyó finomság – valóságos életérzés

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 1 evőkanál ketchup só, bors 2 db padlizsán 3 evőkanál felkarikázott olajbogyó 10 dkg reszelt mozzarella 8 db bazsalikomlevél

Elkészítés
1.
Felforrósítunk 1 evőkanál olívolajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 percig pároljuk benne. Hozzákeverjük a paradicsomot és a ketchupot, 10-15 percig forraljuk (míg be nem sűrűsödik), majd sózzuk, borsozzuk.

2. A padlizsánokat hosszában 8-8 szeletre vágjuk, a 12 legnagyobb szelet mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, és serpenyőben vagy grillrácson megpirítjuk. A maradék padlizsánt apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük 4 evőkanál paradicsomszósszal és az olajbogyóval.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsános tölteléket a sült padlizsánszeletekre kanalazzuk, megszórjuk egy kevés mozzarellával és bazsalikommal, majd feltekerjük.

4. A maradék paradicsomszósz felét egy hőállóedénybe kanalazzuk, belefektetjük a padlizsánhengereket, a többi szószt a tetejére kanalazzuk, és megszórjuk a maradék sajttal. 20 percig sütjük, majd tálalás előtt megszórjuk a maradék bazsalikommal.

Vote it up
48
Tetszett?Szavazzon rá!