Medvehagymaleves

Gyógyerővel bír a külsőre a gyöngyvirágra, ízében a fokhagymára hasonlító fűszernövényből készült leves

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg medvehagyma 1 kisebb fej vöröshagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 2,5 dl tej 1 l hús- vagy zöldségalaplé só, bors 2 dl tejföl 5 dkg krémsajt

Elkészítés
1. A medvehagymát alaposan megmossuk. Tányéronként 1-1 levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk.

2. Felaprítjuk a vöröshagymát, és a felolvasztott vajon a medvehagymával együtt üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel és még néhány percig hevítjük.

3. Hozzáöntjük a tejet és az alaplét, lassú tűzön 10 percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.

4. Hozzáadjuk a tejfölt és a krémsajtot, és kis lángon összemelegítjük (ne hagyjuk felforrni!). Előmelegített tányérokban, frissen aprított medvehagymával díszítve tálaljuk.
 

Ismerjen meg további egészséges és finom vadon termő növényeket!
 

Vote it up
338
Tetszett?Szavazzon rá!