Megdöbbentő divathullámok

A szakállátültetéstől kezdve a rém morbid temetkezési szokásokon át a katasztrófaturizmusig bezárólag

A Távol-Keleten a fogszabályzó viselése egyenlő lett a jóléttel, már-már státuszszimbólumnak számít a fiatalok körében! A kamaszok Thaiföldön, Indonéziában és Kínában egyaránt tömegével járnak a szépségszalonokba, ahol divatos, de egyébként hatástalan fogszabályzók között válogathatnak – függetlenül attól, hogy fogsoruk csálé, vagy történetesen hibátlan-e. Külön iparág épült már ki ezekre az orvosi fogszabályzókhoz képest leegyszerűsített változatokra. A termékeket Thaiföldön be is tiltották, így ott a fogszabályzó-feketepiac van épp felvirágzóban.
Forrás: odditycentral.com

Hipszterek, figyelem! Köztudott, hogy a hipszter divat megköveteli a látványos arcszőrzetet. New Yorkban emiatt sokan mesterséges beavatkozásra kényszerülnek, nehogy kilógjanak a sorból szegényes szakállzatukkal – szerencsére egy szakállátültetés már mintegy 2 millió forintból meg is oldható. Az operáció során a sebész a fejtetőről vagy a mellkasról kölcsönöz szőrzetet, hogy azt az arcra ültesse át.
Forrás: lostateminor.com

Halottnak a csók? Az Egyesült Államokban a temetkezési vállalkozók egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatása, hogy a halottat egy az életéből jellemző helyzetbe állítják. Egy New Orleans-i temetésen például az elhunyt nőt asztalhoz ültették egy dobozos sörrel maga előtt és egy cigarettával a kezében; egy másik szertartáson a gyászolt bokszolót bokszringbe állították, de szól híradás olyan mentősről is, akit halála után egy mentőautó volánja mögé ültetve búcsúztattak.
Forrás: New York Times

Már látja, hogy merre halad az élete, és elégedetlen vele? Egy speciális operációval újrarajzolhatja a vonalakat a tenyerén – ezzel talán újrarajzolva jövőjét is? Sokan így gondolják, legalábbis Japánban, ahol ez a plasztikai beavatkozás a legújabb őrület. Egy ezekre az operációkra specializálódott sebész szerint a férfiak leginkább a pénzzel és az üzleti sikerrel összefüggésbe hozott vonalak, míg a nők inkább a szerelmi vonalak megváltoztatását szokták kérni.
Forrás: japandailypress.com

Felfutóban a katasztrófaturizmus. Mexikóban olyan kalandparkot hoztak létre, amelyben az illegális határátkelés élményét lehet átélni – természetesen megrendezett keretek között. A tapasztalatot embercsempészeket és határőröket játszó alkalmazottak teszik teljesen hitelessé. Ha pedig régi vágya, hogy egy háborús zónába látogasson, itt a lehetőség: egy erre szakosodott iroda Ukrajna háborús területeire szervez utazásokat, ahol éles tűzharcot is láthatnak a turisták. A turnusok némelyikét „fegyveres őrök kísérik” – várjunk csak! Némelyikét?!
Forrás: dailymail.co.uk

Vote it up
346
Tetszett?Szavazzon rá!