Megelőző tisztaság

Íme, néhány módszer, hogy visszaszoríthassa a piszkot és ezzel csökkenthesse a takarításra szánt időt

Miért pazarolná a drága és kevés szabadidejét a takarításra. Három egyszerűen megvalósítható ötletünkkel nem kell annyit bajlódnia, otthona mégis tisztább lesz.

Bacipucolás
A mosogatószivacs milliónyi kórokozó csírát tartalmazhat – többet, mint az átlagos vécéülőke –, és használat közben terjeszti a mikrobákat. A bacilusok eltüntetése végett használat után öblítse ki a szivacsot, majd egy percen át kezelje a mikrohullámú sütőben!

Tusolótömítés
Igen, fékezheti a penész felgyülemlését a csempén és a fugákban. Évente egyszer úgynevezett „felszívódó” tömítőanyag, például Aqua Mix vagy TileLab alkalmazásával rekessze ki a penészgombák szaporodásához szükséges nedvességet. A fokozottabb védelem érdekében minden zuhanyozás után törölje szárazra a falakat!

Lábtörlés
Ne elégedjen meg két gyors mozdulattal! Az alapos lábtörlés akár a cipőre tapadt piszok 80 százalékát eltávolíthatja. Még jobb eredményre számíthat, ha az ajtó előtt gyeputánzó Astroturf szennyfogót, az ajtón belül műanyag lábtörlőt helyez el. Ennél is jobb megoldás, ha az előszobában hagyja a cipőjét.

Vote it up
351
Tetszett?Szavazzon rá!