Hozzávalók
2,5 kg meggy • 2 l víz • 2 kg cukor • bioélesztő, ízlés szerint
Elkészítés
1. Mossuk meg a meggyet, tegyük egy tálba, és zúzzuk szét a magjával együtt.
2. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot. Tegyünk bele bioélesztőt, ízlés szerint.
3. Erjesszük 2 napig egy nagy befőttesüvegben. Törjük át szőrszitán.
4. Öntsük vissza a levet a befőttesüvegbe, és zárjuk le. Hagyjuk kb. 20 °C-on forrni. Öblítsük ki a borosüvegeket, és forrázzuk ki őket.
5. Amikor a bor már tiszta, töltsük üvegekbe. Tároljuk hideg helyen.
Ötlet
A bioélesztőre nincs feltétlenül szükség, de segítségével elérhető, hogy a bor a kívánt ütemben erjedjen.
Ismerjen meg további meggyes recepteket!
Hozzászólás