Meggybor

Nincs jobb, mint egy jó kis házi bor. Ráadásul nem is ördöngösség elkészíteni

Hasonló receptek

Hozzávalók
2,5 kg meggy ­ 2 l víz 2 kg cukor bioélesztő, ízlés szerint

Elkészítés
1. Mossuk meg a meggyet, tegyük egy tálba, és zúzzuk szét a magjával együtt.

2. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot. Tegyünk bele bioélesztőt, ízlés szerint.

3. Erjesszük 2 napig egy nagy befőttesüvegben. Törjük át szőrszitán.

4. Öntsük vissza a levet a befőttesüvegbe, és zárjuk le. Hagyjuk kb. 20 °C-on forrni. Öblítsük ki a borosüvegeket, és forrázzuk ki őket.

5. Amikor a bor már tiszta, töltsük üvegekbe. Tároljuk hideg helyen.

Ötlet
A bioélesztőre nincs feltétlenül szükség, de segítségével elérhető, hogy a bor a kívánt ütemben erjedjen.
 

Ismerjen meg további meggyes recepteket!

Vote it up
338
Tetszett?Szavazzon rá!