Meggyes-mákos metélt

Senki sem tud majd ellenállni ezeknek az ínycsiklandó csíkoknak

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 dl + 2-3 evőkanál tej 8 dkg liszt 1 csipet só 4 db tojás 2 evőkanál olaj 2 dkg Rama + a sütőedénybe 8 dkg cukor 2 dkg zsemlemorzsa 25 dkg meggybefőtt 1,5 evőkanál porcukor + a tálaláshoz 5 dkg őrölt mák

Elkészítés
1.
A tejből, lisztből, sóból és 1 tojásból palacsintatésztát keverünk, egy kevés olajon palacsintákat sütünk belőle, majd csíkokra vágjuk és félretesszük.

2. A többi tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját a Ramával, a cukorral és a 2-3 evőkanál tejjel habosra keverjük, a tojásfehérjét pedig habbá verjük. A csíkokra vágott palacsintát hozzáadjuk a Ramás-tojásos keverékhez, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.

3. Egy hőálló edényt kikenünk Ramával, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a massza felét, majd rákanalazzuk a lecsepegtetett meggyet és a porcukorral elkevert mákot.

4. Ezután elrendezzük rajta a maradék metéltes masszát, 160 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Vote it up
18
Tetszett?Szavazzon rá!