Meggyes-kakaós máglyarakás

Bolondítsuk meg, avagy tegyük a hagyományos édességet még gazdagabb ízélménnyé

Hasonló receptek

Hozzávalók
4 db tojássárgája 10 dkg cukor 3 dl tej 1 db kakaós kalács vaj a forma kikenéséhez zsemlemorzsa 1/2 üveg meggybefőtt 2 evőkanál baracklekvár

A tojáshabhoz: 4 db tojásfehérje 8 dkg cukor 1 db narancs reszelt héja 1 db citrom leve

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgáját cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot.

2. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.

3. A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött addig melegítjük, míg az ujjunkkal forrónak nem érezzük, majd a tűzről levéve kihűlésig kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlét.

4. A habot rákanalazzuk a kalácsos részre, kanállal átpaskoljuk a tetejét, és 180 °C-os sütőben további 8-12 percig sütjük, hogy a teteje enyhén megpiruljon.

Vote it up
234
Tetszett?Szavazzon rá!