Meggyleves

Magozni nem kifejezetten élvezetes – de megéri, hiszen a nyár egyik legjobb ízét kapjuk cserébe

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg meggy 4 dl fehérbor 2 dl víz 8 dkg cukor 1 citrom héja és leve 2,5 dl tejföl

Elkészítés
1. A meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük.

2. Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a citrom levét és kis darabokra vágott héját, kis lángon összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

3. A tejfölhöz néhány kanál forró levest öntünk, alaposan elkeverjük, majd újabb kanál levest teszünk hozzá, egészen addig, míg a tejföl a leveshez hasonló hőmérsékletű nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a leveshez, hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
 

Ha még ezután is maradt a meggytermésből, készíthet például meggyes-kakaós máglyarakást.

Vote it up
322
Tetszett?Szavazzon rá!