Meglepő allergiafokozók

A közismert allergének és a dohányfüst elkerülése mellett ártalmatlannak vélt mindennapos dolgokra is figyelnie kell

Paracetamol
Ez a fájdalomcsillapító csökkenti a glutationszintet, ami azért rossz, mert a glutation gátolja a légutakban a gyulladást. Kérdezze meg háziorvosát, hogy megfelelő alternatíva lenne-e az ön számára az aszpirin vagy az ibuprofen – tanácsolja Paul V. Williams, az amerikai Northwest Asztma- és Allergiaközpont orvosa. Vigyázat: az aszpirinre az asztmás betegek egy része túlérzékeny, ők kerüljék ezt a szert!

Sztatinok
Safa Nsouli, a Danville-i Asztma- és Allergiaklinika orvosa által vezetett kutatás eredménye szerint a koleszterinszint-csökkentő sztatinokat szedő betegeknek súlyosabb légzési tünetei voltak, mint azoknak, akik ilyen szereket nem szednek. Más vizsgálatok azonban épp ennek ellenkezőjét mutatták, egyes feltevések szerint a sztatinok enyhíthetnek az allergiás tüneteken. Forduljon tehát orvoshoz, ha úgy érzi, rossz hatással van szervezetére a koleszterinszint-csökkentő; a legjobb, ha már a szedése előtt kikéri orvosa véleményét.

Sör és bor
A sör és a bor is tartalmaz szulfitokat, amelyeket összefüggésbe szokás hozni a ziháló, rendellenes légzéssel. Ha nem tud teljesen lemondani az alkoholról, próbálkozzon inkább égetett szeszekkel, párlatokkal, vagy akármilyen más alkoholtartalmú itallal, amely nem tartalmaz szulfitot. Szulfittartalomtól függetlenül egyik esetben se haladja meg a napi 20 gramm alkoholbevitelt.

Vote it up
226
Tetszett?Szavazzon rá!