Meglepő kocsimosási tippek

Kóla, ammónia, vodka, szódabikarbóna, sőt popsitörlő kendő? Így van, ezek remek autóápolószerek!

Fényesítsen hajkondicionálóval
Lanolint tartalmazó hajkondicionálóval mossa le a kocsit! Most még hitetlenkedik, de ne csodálkozzon, ha meglátja, ahogy a frissen csillogó autóról egyszerűen lepereg az eső!

Szélvédőtisztító kóla?
Köztudott, milyen mocskos tud lenni a szélvédő egy kis esőtől is. Megszabadulhat az odatapadt mocsoktól, ha kólát önt az üvegre – a szénsavas üdítőital olyan buborékos, hogy a pezsgés magával viszi a szennyeződéseket is. Azonban az előnyből könnyen hátrány is lehet, ezért nem árt, ha egy törülközőt feszít a szélvédő aljába, hogy a motorháztető festését megvédje; az ablakról pedig ne felejtse el alaposan lemosni a kólát, mert hiába szedi le az odatapadt piszkot, utólag éppen hogy vonzani fogja. Kíváncsi, mire lehet még használni a szénsavas üdítőket?

Tisztítókoktél
Kifogyott az ablakmosó folyadék? Forduljon a minibárhoz: készítsen tisztítókoktélt 3 csésze vodkából (persze a lehető legolcsóbb fajtából), 4 csésze vízből és 2 teáskanál folyékony mosogatószerből! Alaposan keverje, rázza össze, majd öntse a tartályba. Egyébként a vodka sokféle más módon is hasznosítható.

Csillogjon a fényszóró!
A fényszórót is tisztítani kell, már csak a teljes biztonság érdekében is. Egyszerűen megszabadíthatja a fény erején esetleg tompító szennyeződésektől ablaktisztítószer és egy régi harisnya segítségével.

Egy meglepő, de hatékony praktika
Hogyan törölheti végig a legyorsabban és leghatásosabban a szélvédőt és az ablakokat? A kesztyűtartóban legyen mindig baba törlőkendő, amelyet mintha erre találtak volna ki!

Az ablaktörlőt is le kell törölni
A mocskos ablaktörlő tisztítás helyett még inkább összepiszkolhatja, de akár meg is karcolhatja a szélvédőt. Készítse el saját ablaktörlő-tisztítóját egy rész háztartási ammóniából és egy rész hideg vízből, majd miután finoman felhajtotta az ablaktörlőket, puha törlőkendővel mossa végig mindkét oldalukat. Mielőtt visszahajtaná, száraz törlőronggyal is menjen át rajtuk!

Mindig tartsa a kocsiban!
Az előbbi ammóniás–vizes keveréket egy műanyag palackba öntve mindig tartsa a kocsiban. Ha kezd bemocskolódni a szélvédő vagy bármelyik ablak, egy szivacs segítségével vigye fel rá a házi tisztítószert, száraz törlőronggyal pedig törölje tisztára.

A szódabikarbónát most sem lehet kihagyni
Öntsön egy négyliteres tartályba ¼ csésze szódabikarbónát, ¼ csésze folyékony mosogatószert és annyi vizet, hogy kitöltse az edényt. Jól keverje össze és tegye el, mert bármikor jól jöhet! Ha például eljött a kocsimosás ideje, jól rázza meg a tartályt, majd 1 csészényi folyadékot öntsön át egy nyolcliteres vödörbe, azt töltse fel meleg vízzel, és kész is a házi tisztítószer!
 

Íme, pár további autóápolási trükk!

Vote it up
317
Tetszett?Szavazzon rá!