Megvédelek, gazdi!

A jó háziállatok vigyáznak egymásra – és ránk is

Kapcsolódó cikkek

Tizenhárom éves koromban volt egy kutyám, Newton. Az ausztrál pásztorkutya–dingó keverék eb nagyon szeretett a hátsó udvarunkban időzni.

Mindig az üveg tolóajtónál várta sóvárogva, mikor mehet ki végre a kertbe, leginkább azért, mert a magas kerítésen gébicsek trónoltak. Amikor a nyüszítése már morgásba csapott át, kiengedtük. Newton veszett iramban száguldott a kerítés felé, és addig ugatott, míg a madarak felszálltak. A légynek sem ártott volna, csak kérkedett a vitézségével.

Egy nyári napon épp őt készültem megetetni, de a kertbe vezető üvegajtónál földbe gyökerezett a lábam. Newton ott heverészett a füvön, körülötte a gébicsek. Az egyik közelebb ugrott, de az épp nyújtózkodó kutya rá se hederített a kis madárra.

Amikor kinyitottam az ajtót, Newton rám pillantott, és úrrá lett rajta a rémület: addig ugatott a madarakra, míg elrepültek a kertből. Később is sokszor rajtakaptam, ahogy a madarakkal üldögélt, és a füle botját sem mozdította, amíg rá nem jött, hogy valaki figyeli.

A bátorságát akarta nekem bizonyítani, és azt, hogy meg tud védeni.
Talis Johnson

Egy lépés előre
Levi fiam izomfejlődése egy születési sérüléstől lelassult, talán soha nem is lesz képes járni. Hogy mozgásra ösztökéljem, vettem neki egy fekete kiscicát. Jinx és Levi gyorsan összebarátkoztak, s a gyerek a macska nyomában csúszta-mászta végig a házat.

Amikor Jinxnek kiscicái születtek, Levi őket is mindenhová követte. Egy délután valaki nem csukta be a bejárati ajtót, s Levi észrevétlenül kicsusszant. Komoly balesetet szenvedhetett volna, ha nincs ott Jinx a kölykeivel. Ám ők ráfeküdtek a legfelső lépcsőfokra, és megakadályozták, hogy Levi leessen.

Válogatott finomságokkal jutalmaztuk a macskákat aznap este. Jinx és Levi azóta is nagyon kötődik egymáshoz.
Narene Russell

Spéci fészekalj
Kellie lányom vett néhány tyúkot. A második fészekaljából származó Betty maga is kotlós lett.

Kellie kísérletezni kezdett, vajon Betty ráül-e a kacsatojásra. Ráült, sőt csodával határos módon a tojás ki is kelt. Erre a lányom próbát tett egy másik tojással, s Betty azt is kiköltötte.

Nem sokkal ezután Kellie gyöngytyúkokat kapott a szomszédjától. A szárnyasok még túl kicsik voltak a nagy tyúkólhoz, ezért Kellie ismét Bettyhez fordult – és a kotlóstyúk a kacsák mellé őket is befogadta.

Ma egy nagy boldog családot alkotnak. Az egyik gyöngytyúk a kacsa hátán utazik, amely ezt cseppet sem bánja, Betty pedig délutánonként sétálni viszi a nem hétköznapi társaságot.
Gail Morris

Vote it up
109
Tetszett?Szavazzon rá!