Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma • 4 evőkanál vaj • 2 kg mélyhűtött zöldborsó • 2 l zöldségalaplé vagy csirkealaplé • 6 marék friss mentalevél • 4 dl tejszín • só, bors • 6 dkg bacon
Elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon enyhén megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a borsót és 6 dl alaplét, és forralni kezdjük, amíg a borsó meg nem puhul (kb. 5-7 perc).
3. Beletesszük a mentát és a maradék alaplét, majd levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.
4. A bacont csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk. (Ha hidegen tálaljuk, a levest fedjük le, ha melegen, melegítéskor ne forraljuk fel újra!)
Hozzászólás