Mentás zöldborsóleves

Melegen ajánljuk ezt a felturbózott borsólevest, azonban hidegen is meglepően jó

Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma 4 evőkanál vaj 2 kg mélyhűtött zöldborsó 2 l zöldségalaplé vagy csirkealaplé 6 marék friss mentalevél 4 dl tejszín só, bors 6 dkg bacon

Elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon enyhén megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a borsót és 6 dl alaplét, és forralni kezdjük, amíg a borsó meg nem puhul (kb. 5-7 perc).

3. Beletesszük a mentát és a maradék alaplét, majd levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.

4. A bacont csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk. (Ha hidegen tálaljuk, a levest fedjük le, ha melegen, melegítéskor ne forraljuk fel újra!)

Vote it up
287
Tetszett?Szavazzon rá!