Mentatrüffel

Meg ne kóstolja! Mert akkor mit kap, akinek ajándékba szánta?

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg étcsokoládé 5 dkg crème double (40- 60% zsírtartalmú tejszín) 3 evőkanál cukor 3 evőkanál borsmentalikőr 1 evőkanál frissen aprított mentalevél 7 dkg kakaóvaj étcsokoládés trüffelgolyók (közepükön lyukkal) porcukor

Elkészítés
1. Darabokra törünk és vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét. Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a cukrot. (A crème double-ot tejszínnel hígított mascarponéval helyettesíthetjük.) Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

2. Belekeverjük a likőrt és a mentát, majd habzsákba töltjük, megtöltjük vele a lyukas csokoládégolyókat, és 2 órára hideg helyre tesszük.

3. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd hozzáadjuk a kakaóvajat. A felét habzsákba töltjük, és „lepecsételjük” vele a csokoládégolyók tetejét.

4. Mikor már szilárd a pecsét, a pralinékat egyenként a maradék olvasztott csokoládéba mártjuk, óvatosan lerázzuk róluk a felesleget, és azonnal porcukorba forgatjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen megdermedni.

Vote it up
268
Tetszett?Szavazzon rá!