Merguez

Kolbásztöltő nélkül is érdemes belevágni, majd meglátja, hogy új dimenziók nyílnak meg ön előtt

Hozzávalók
50 dkg marha- vagy báránytarja 10 dkg marha- vagy bárányzsiradék 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál hideg víz 1 kiskanál harissa 0,5 kiskanál fekete bors 1 kiskanál só 0,25 kiskanál fahéj 0,25 kiskanál Cayenne-bors 0,25 kiskanál édeskömény

Elkészítés
1.
Ha nincs kolbásztöltő gépünk. pótolhatjuk. A felkockázott húsokat külön-külön ledaráljuk, a kétféle darált húst a zsírral összedolgozzuk, és még egyszer, együtt is ledaráljuk. A fűszereket a masszában jól elkeverjük, és a húst bélbe vagy műbélbe töltjük. Amennyiben nincs kolbásztöltőnk, használjunk műanyag fóliát!

2. A húsos keverékből kolbászhoz hasonló pogácsákat formázunk, majd egy műanyag fóliára helyezzük. A fólia két végét szaloncukorszerűen összecsavarjuk. A fóliát az összetekert végeinél fogva sík felületen addig hengergetjük, amíg a hús kolbászformát nem ölt. Hűtőbe rakjuk és sütés előtt a fóliát eltávolítjuk.

3. A húst felvágjuk, a zsírral és a fokhagymával együtt ledaráljuk (a húsdaráló közepes lyukú tárcsáját használjuk!), majd belekeverjük a többi hozzávalót. Egy kis adagot kisütünk, hogy a fűszerezést megkóstolhassuk.

4. A masszát bélbe töltjük, vagy kis húspogácsákat formázunk belőle. Pár órán át állni hagyjuk, de legjobb, ha kisütés előtt egy egész napon át érleljük.

Vote it up
288
Tetszett?Szavazzon rá!