Mexikói banántorta

Érdekessége, hogy ízesített banános-édesburgonyás püréből készül, és forró vízfürdőben, lassan sütjük

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg édesburgonya 50 dkg banán 5 dl tej 1 vaníliarúd 3 tojás 10 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 15 dkg lágy vaj 3 evőkanál rum 45 dkg málnalekvár

Elkészítés
1. Az édesburgonyát megmossuk és meghámozzuk. A banánokat szintén meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

2. A burgonyát és a banánt egy nagy lábasba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Ha nem elég a tej, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Az egészet felforraljuk, visszavesszük a lángot, majd a burgonyát és a banánt gyenge tűzön, 20 perc alatt puhára főzzük.

3. Átöntjük a szűrőbe, és jól lecsepegtetjük. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

4. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és hegyes késsel kikaparjuk a belsejét. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixer habverőjével vagy robotgépben habosra verjük.

5. Hozzáadunk 13 dkg vajat, beletesszük a rumot, a vaníliát és a banános-édesburgonyás pürét, s az egészet addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.

6. A kapcsos sütőformát kikenjük a maradék vajjal, azután egy olyan tűzálló edénybe tesszük, amely nagyobb, de alig magasabb a formánál. A tálat egyharmadáig megtöltjük langyos vízzel, és a sütőrácsra helyezzük. A tortát az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

7. Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. A már hideg tortát tálalótálra borítjuk. Egy lábasban, gyenge tűzön felmelegítjük a lekvárt, rákenjük a süteményre, és azonnal tálaljuk.

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!