Mexikói csokiszuflé

Egy ilyen desszert után még édesebb a szieszta – már ha ez utóbbit megengedheti magának

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
24 dkg vaj + a formák kikenéséhez ­ 80 dkg mexikói csokoládé vagy jó minőségű étcsokoládé 16 db tojás 2 kiskanál fahéj (ha nem mexikói csokoládét használunk) cukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Kivajazunk 4 szufléformát, és vékonyan megszórjuk cukorral.

2. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgájákat enyhén felverjük, és fokozatosan a felolvasztott csokoládéhoz adjuk. Ha fahéjat használunk, azt is beleteszük.

3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a csokoládéba forgatjuk. A keveréket a szufléformákba öntjük, és sütőben kb. 18 percig sütjük, míg a szuflé 1 cm-re ki nem púposodik a formából. Édes tejszínhabbal tálalhatjuk.

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!