Miért jó a füge?

Íme, öt jó ok, hogy miért fogyassza ezt a méltatlanul mellőzött gyümölcsöt

Csökkenti a szívbetegség kockázatát
A friss és az aszalt fügében is sok az oldható rostok közé tartozó pektin, amely segít a vér koleszterinszintjének lejjebb szorításában, s ezáltal a szívbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti. A gyümölcs gazdag káliumban is, amely segíti a szív normális elektromos működését.

Segít a cukorbetegség megelőzésében
A fügében lévő rost segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget és csökkenteni az inzulin- és a vércukorszintet.

Csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát
Egyes kutatók szerint a rostban gazdag ételek, amilyen a füge is, segíthetnek csökkenteni bizonyos rákos daganatok, például a vastagbél-, az emlő-, valamint a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Javítja a csontok egészségét
A fügében lévő kalcium segíthet a korral járó csonttömegvesztés megelőzésében.

Enyhíti a székrekedést
A füge hashajtó hatású is lehet, ezért különösen jót tehet a krónikus székrekedéssel küszködőknek.
 

Hasznos tippek
• Az ínyencek szerint onnan lehet felismerni a legédesebb, puha fügéket, hogy azokon egy csepp sűrű szirup látható a gyümölcs alján lévő apró lyuknál.

• Állítólag a füge valóságos afrodiziákum.

• Ha viszont hajlamos az aftára, kerülje a fügefogyasztást!

• Fügés recepteket itt talál!

Vote it up
Értékelje a cikket!
Tetszett?Szavazzon rá!