Miért táncolnak rosszul az apukák?

Nincs annál kínosabb, mint amikor apuci azt hiszi, még mindig ő a táncparkett ördöge. Ám ennek oka van

1. LÉPÉS
Az idősebb férfiak immár tökéletes mentséget találhatnak, ha nevetségessé teszik magukat a táncparketten. Dr. Peter Lovatt brit táncos és pszichológus csaknem 14 ezer személy táncstílusát és tánc közbeni magabiztosságát vetette össze. Megállapította, hogy az életkortól is függ, ki hogyan táncol. Míg a férfiak önbizalma a kamaszkor végétől a harmincas évek elejéig egyenletesen erősödik, hatvan fölött hirtelen nekilódul. Ugyanakkor a középkorúak mozgása elnagyoltabb, kevésbé összehangolt, mint fiatalabb társaiké.

Dr. Lovatt szerint ennek az az oka, hogy túljutottak a reproduktív életszakaszukon, és a darabos mozgás távol tartja a termékeny fiatal nőket (nem is szólva arról, hogy szabaddá teszi az utat az ifjabb férfiak előtt). Evolúciós szempontból előnyösebb, ha a fiatalabb nők nem találják őket vonzónak.

2. LÉPÉS
„Dr. Tánc” továbbra is figyelemmel kíséri vizsgálati alanyait, hogy kiderítse, miért magabiztosabbak egyesek a táncparketten, miközben mások még egy kis csípőriszálásra sem hajlandók.

Mit tanácsol hát a doki a kissé szégyenlőseknek? – A tánc az önkifejezés természetes módja. Ne próbálják mások mozdulatait utánozni, csak lazuljanak el, mozogjanak felszabadultan, és ami a fő, érezzék jól magukat!

Vote it up
290
Tetszett?Szavazzon rá!