Mi újság a szexkutatásban?

Úgy gondolja, már semmi újat nem mondhatnak önnek? Nos, a tudomány állandóan keresi a választ arra, mit miért teszünk

Íme, egy kis összefoglaló az emberi szexualitásról való tudásunkból, olyan új információkkal, amelyek még jól jöhetnek önnek is.

A szex serkenti a szívműködést, és „mérsékelt” intenzitású testmozgásnak számít – ezt állapították meg két montreali egyetem kutatói, 21 pár mozgásszintjének mérésével.

Ha azonban egészségesebb szeretne lenni, a szex önmagában nem elegendő a keringési rendszer intenzívebb működésre késztetéséhez. A szakértők szerint ugyanis a szív egészségéhez hetente nagyjából 150 perc mérsékelt intenzitású testmozgásra van szükség. A montreali önkénteseket véve alapul, akiknek a tudomány érdekében végzett szeretkezései átlagosan 24 percig tartottak, ez azt jelentené, hogy nagyjából mindennap szexelni kellene.

Meglepő módon – vagy szerencsére – egy másik kutatócsoport azt derítette ki, hogy nem a napi rendszerességű szeretkezés az ideális. Több mint 15 ezer amerikai megkérdezése után azokat találták a legboldogabbnak, akik átlagosan hetente egyszer szeretkeznek.

A Coloradói Egyetem munkatársai szerint az is boldoggá tehet, ha másokhoz képest fokozottabbnak gondoljuk szexuális aktivitásunkat.

– A több szex boldoggá tesz. Még boldogabbak leszünk, ha azt gondoljuk, hogy többet szeretkezünk másoknál – magyarázza Tim Wadsworth szociológus. Eredményeik azt mutatják, hogy ennek a fordítottja is igaz: ha úgy véljük, másoknak több szexben van részük, mint nekünk, az boldogtalansághoz vezet.

Szex kontra futás
(percenként elégetett kalória)

Férfiak: szex: 4,2 – futógép: 9,2
Nők: szex: 3,1 – futógép: 7,1
Forrás: PLOS One, 2013. október

Ha követi a Tour de France eseményeit, azt is érdekesnek találhatja, hogy a híres kerékpárverseny is hasznos adatokkal szolgált a szexualitáskutatóknak. Erik Postma, a Zürichi Egyetem evolúcióbiológusa arra kért embereket, mondják meg 80, általuk nem ismert versenyzőről, mennyire találják őket vonzónak.

Kiderült, hogy a legjóképűbbnek ítélt biciklisek 2012-ben általában jobban teljesítettek a 3497 kilométeres távon. Az evolúció során összekapcsolódhatott az állóképesség más tulajdonságokkal, így az arc vonzóságával, s a nők még ma is hajlamosabbak azt a fickót választani, akiről látszik: többet bír.

Vote it up
121
Tetszett?Szavazzon rá!