Mi az a színezett arckrém?

Az ilyen típusú hidratáló krémek a manapság divatos „észrevétlen” szépség zálogai

Az alapozó használata még a gyakorlottabbak számára is bonyolult feladat lehet. A színezett hidratáló krémek népszerűségének utóbbi években tapasztalt növekedését azonban nem csak a vakolatként felvitt, maszkszerű sminkek okozta rémület váltotta ki: egy ilyen krém valóban a legjobb választás lehet a manapság oly nagyra értékelt „észrevétlen” szépség eléréséhez, mivel finoman csillogó arcszínt és csodásan természetes hatást biztosít.

Mi több, a színezett arckrémek minden életkor és bőrtípus számára megfelelőek. Csak egy ragyogó árnyalatú krém – nincs is másra szüksége egy szép, fiatal arcbőrnek, hogy egyenletes tónust és könnyed, leheletnyi színt kapjon. Az érettebb bőrtípusok számára is isteni áldás, mivel nagyon könnyű, és sok alapozóval ellentétben nem ragad bele a ráncokba és vonalkákba.

Kevéssé ismert, hogy a színezett arckrémek jelentik a legjobb megoldást a halvány bőrű, vörös hajú nők számára. Az egészséges ragyogás élénkíti a bőrt, anélkül, hogy leárnyékolná a haj és az arc színének csodálatos kontrasztját.

És a jó tulajdonságoknak ezzel még mindig nincs vége. Pénztárcától függetlenül óriási a választék a színezett krémekből.

Színezett hidratáló vagy alapozó?
Bobbi Brown sminkguru így összegzi érveit a színezett hidratálók mellett: - Ha szeretne igazán ápoltnak tűnni, de sem ideje, sem kedve az alapozóhoz, ezek a krémek jelentik a legegyszerűbb alternatívát. Azt is hozzáteszi: a közepes vagy teljes fedést biztosító alapozókkal szemben ezek használatánál nem áll fenn az összecsomósodás, eltömődő pórusok vagy az áll vonalán futó, árulkodó csík veszélye.

A színezett arckrémek kevésbé képesek eltakarni a kisebb bőrhibákat, mint a folyékony vagy szilárd alapozók, de ez szinte az egyetlen hátulütőjük. A legkézenfekvőbb választást jelentik mindazoknak, akik szeretnék kiemelni és „felpezsdíteni” arcvonásaikat, valamint egyenletessé varázsolni a bőr árnyalatát – akár nyáron, akár télen.

A száraz bőrűek különösen a hidegebb hónapokban gyakran panaszkodnak arról, hogy a bőrük felszívja az alapozót. A hűvös levegő és a szél kiszárítja a bőrt, amely miután beitta az első réteg hagyományos hidratáló krémet, további nedvesség után néz – s ezt legtöbbször az alapozóban találja meg. A színezett hidratálók extra adag nedvességet biztosítanak, így a száraz bőrt is hosszabb ideig frissen tartják.

Még az alapozó sem használható arra, hogy elfedje a pattanásokat, bőrhibákat és sötét pigmentfoltokat. Erre való a korrektor. Ne feledje ezt a szabályt akkor sem, amikor színezett krémeket használ. A sötétebb karikákra és kiütésekre pettyezzen a korrektorból, majd oszlassa el, hogy a végeredmény egyenletes és természetes hatású legyen.

Manapság a színezett arckrémek nagy többsége magas faktorszámú fényvédőt is tartalmaz, árfekvéstől függetlenül. Több krémhez antioxidánsokat is kevernek, hogy még jobb védelmet nyújtsanak a napsugarak káros hatásaival szemben. Bár nem használhatók a valódi fényvédő krémek helyettesítésére, mégis kiegészítő védelmet adnak a járulékos napsugárzás okozta károsodások ellen. Ezek a hatások azon alkalmakból adódnak össze, amit mindennapos tevékenységeink közben (pl. vezetés, bevásárlás, a gyerekek elhozása az iskolából) a napon töltünk.

A színezett hidratálók bizonyos fajtái, rendszerint a legdrágábbak akár hat színárnyalatban is kaphatók, de ezen krémek egyik legnagyobb előnye az alapozókkal szemben éppen az, hogy nem kell olyan precízen eltalálni a bőr árnyalatához legpontosabban illő színt. A krémek tiszta, könnyű állagának köszönhetően már három fő kategória lefedi a legtöbb bőrtípust: ezek a világos, a közepes (más néven természetes) és a sötét.

Vote it up
250
Tetszett?Szavazzon rá!