Mi másra jó a krumpli?

Krumplinyomda, villanykörtecsere és további négy tipp, hogy mi mindenre használhatja a krumplit a konyhán kívül

A burgonya forradalmasította az étkezésünket, de tudta, hogy a játékiparban is történelmi fordulópontot hozott? A Toy Story című animációs filmből is ismerős Krumplifej uraság nevű figura volt minden idők első tévében reklámozott játéka. Az alábbi hat tipp ismeretében ön is kreatívan használhatja otthonában ezt a zöldséget.

Készítsen krumplinyomdát
Felejtse el a drága bolti guminyomdákat, burgonyából tökéletes pecsételőt készíthet, ami remek móka lesz a gyerekeknek. Széltében vágjon ketté egy krumplit, belső felére faragja a lehetőleg egyszerű sablont (például csillagot vagy szívecskét), és kezdheti is a nyomdázást!

Cserélje ki a törött villanykörtét
Kicserélné a villanykörtét éjjelilámpájából, de eltörött, mielőtt sikerült volna kitekerni? Egy krumplival kiszedheti a törötten a lámpában maradt körtét: ha még nem tette meg, először is áramtalanítson, majd egy széltében félbevágott burgonyát döfjön a törött villanykörtébe. Így könnyen kitekerheti az amúgy veszélyes maradékot.

Tartsa tisztán síszemüvegét
A pályán száguldva mindig bepárásodik a síszemüvege, így néha már nemhogy a többi síelőt, de a fákat sem látja rendesen? Ez nem tréfadolog; legegyszerűbb, ha mielőtt beszáll a síliftbe, végigdörzsöli szemüvegét egy nyers krumplival – a burgonya hátrahagy egy réteget, amely a látásban nem fogja zavarni, viszont megakadályozza a párásodást. A krumplit mossa meg, és vágja félbe, majd ne nyúljon a szemüveghez, hagyja megszáradni.

Csalogassa elő a hernyókat
Hernyók mászkálnak fel-alá házinövényein, tönkretéve a gyökereket? Tegyen nyers krumpliszeleteket a növény köré a földre. A krumpli csaliként fog működni: a hernyók előbújnak enni, ön pedig egyszerűen elcsípheti mindet és megszabadulhat tőlük!

Ápolja vele viharvert lábbelijét
Bárhogyan próbálkozik, a régi, kopott cipő vagy csizma nem akar kifényesedni? Ha még nem akar vagy nem tud megválni tőle, a tisztítás előtt vágjon félbe egy nyers burgonyát, ezzel súrolja le, ezután polírozza ki a bőrt! Nyomban szebb és fényesebb lesz.

Használja virágtartó hab helyett
A kisméretű virágcsokrok nagyon szépek tudnak lenni, de nehéz azokat rögzíteni a vázában. Ha nincs otthon virágtartó hab, amibe a szárakat beleszúrhatná, használjon burgonyát! Hosszában vágja félbe, és tegye a vágott felével lefelé, majd fúrjon lyukakat a virágszárak számára.
 

Burgonyás receptekért ide kattintson!

Vote it up
350
Tetszett?Szavazzon rá!