Mi mindenre jó a locsolócső?

Íme, számos módszer az elöregedett, illetve feleslegessé vált slag újrahasznosítására. Például lehet belőle fülbemászó-csapda

Csapda fülbemászóknak A kellemetlen kerti fülbemászók előszeretettel költöznek a szőlőfürtökbe vagy a fák kérge alá. Ám kiválaszthatnak szállásul egy régi, használaton kívüli, kissé már repedezett locsolócsövet is. Szabdalja fel a slagot 30 centi hosszúságú részekre, és bizonyosodjon meg arról, hogy a belsejük teljesen kiszáradt! Rakja a locsolócsődarabokat azokra a helyekre, ahol sok fülbemászót látott, és hagyja ott éjszakára! Reggelre a fülbemászók hada már a csapdában fogja várni a véget.

„Álkígyó” a madarak elriasztására Bosszantó, piszkító madarak özönlik el a kertet? Zavarja el őket természetes ellenségükkel, a kígyóval! Vágjon le egy kis darabot a kerti locsolócsőből, helyezze kígyószerű pozícióban a fűbe, és a madarak nem merészkednek majd a közelébe!

Homorú felületek csiszolása Keskeny, homorú felületek, például mennyezetdíszlécek csiszolása esetén használjon egy 25 centi hosszúságú locsolócsődarabot! Hosszában vágja fel a csövet, és tegye a résbe a csiszolópapír egyik szélét! Tekerje a papírt a cső köré, szabja méretre, majd illessze a résbe a papír másik végét is! Egy kis szigetelőszalaggal szorosan ragassza össze a hasítékot! Kezdődhet a munka!

Fogantyú a festékesvödörre Biztos nem örülne, ha a nehéz festékeskanna megcsúszna és kiborulna. Az a vékony drótfogantyú egyébként is fájdalmasan vágja a kezét. Egy rövid locsolócsődarabbal alakítsa ki jobb fogást a vödrön! Hasítsa fel a csövet középen, és illessze a festékesedény fogantyújára!

Fák rögzítése Egy rövid kerti locsolócsődarabbal nagyszerűen hozzákötheti a facsemetét a karóhoz. A cső elég rugalmas ahhoz, hogy a fával együtt mozogjon, ugyanakkor elég szorosan rögzíti a karóhoz addig, amíg a törzs kellően meg nem erősödik. Új kötözőeszköze a kérget sem sérti meg a csemete növekedése során.

A hinta láncának burkolása Ugye, nem szeretné, ha gyermeke vagy unokája megsértené magát a kerti hinta láncával? Helyezzen egy darab régi locsolócsövet mindkét láncra, így megóvja az apró kezeket! Amennyiben hozzáfér a lánc egyik végéhez, egyszerűen húzza át azt a csövön! Ha nem, akkor hasítsa fel hosszában a csövet, és illessze a hinta tartóláncaira! A vágást néhány szigetelőszalag-csíkkal összezárhatja.

Játéktelefon Alakítsa át régi kerti locsolócsövét mókás játéktelefonná a gyerekeknek! Szabja a locsolócsövet tetszés szerinti hosszúságúra! Illesszen egy-egy tölcsért a két végéhez, és rögzítse ragasztószalaggal! A kicsik máris korlátlanul, külön díjszabás nélkül beszélgethetnek.

Az eresz lefolyóidomának tisztítása Falevelek tömítik el az ereszcsatornát vagy a lefolyót? Óvatosan tolja fel a locsolócsövet a csatornán, és ha elérte a dugulás helyét, lökje át a csövet az eltömődött részen! Még csak meg sem kell nyitnia a csapot, mert az ereszben ez idáig összegyűlt víz leöblíti a lefolyót. Olyan ruhát húzzon a művelethez, amelyet nem sajnál, ha lezúduló víz esetleg összekoszolja!

A fűrészlapok élének megóvása Vágjon le egy darabot a csőből, hasítsa végig, és erősítse a fűrészlapra! Ugyanezzel a módszerrel megóvhatja a korcsolya élét is.
 

Kíváncsi hasonló ötletekre? Kattintson!

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!