Mi mindenre jó a vaj?

Nem is hinné, hányféle trükkre képes a konyhában és azon kívül, például segít frissen tartani a hagymát és a sajtot

Tartsa távol a penészt a sajtoktól
Miért hagyná, hogy a finom sajtok kárba vesszenek azért, mert vágott felületük megkeményedik vagy megpenészedik? Vonja be egy vékony réteg vajjal a keményebb sajtokat, hogy tovább frissek maradjanak. Miután fogyasztott a sajtból, minden alkalommal kenjen rá egy réteg vajat, mielőtt becsomagolja és visszateszi a hűtőbe.

Szabaduljon meg a halszagtól
Halétel főzése vagy horgászat után a keze halszagtól bűzlik? Dörzsöljön egy kevés vajat a kezére, mossa le vízzel és szappannal: keze újra tiszta és friss illatú lesz.

Tartsa frissen a maradék hagymát
A recept fél hagymát ír, és azt szeretné, hogy a maradék fél a lehető legtovább friss maradjon? A vágott felületre dörzsöljön vajat, és csomagolja alufóliába a megmaradt hagymát, mielőtt hűtőszekrénybe teszi: a vaj tovább frissen tartja.

Távolítsa el a gyantát
Most ért haza egy kellemes erdei sétából, és a kezét még mindig ragadós gyanta borítja, mely mintha soha többé nem akarna lejönni. Ne aggódjon: csak dörzsöljön a kezére vajat, és a ragacsos fekete gyanta máris lemosható lesz szappannal és vízzel.

Vágja könnyen a ragadós ételeket
Kenje be vajjal a kés vagy olló élét, mielőtt ragadós ételeket, például datolyát, fügét vagy gumicukrot vág vele. A vaj síkossá teszi a felületet, és megakadályozza, hogy az étel az élekre ragadjon.

Hogy ne fusson ki a lábasból a víz
Elég két percre levennie a szemét a tésztáról, és a következő pillanatban már fut is ki a tűzhelyre. Legközelebb tartsa a forró vizet a lábasban úgy, hogy egy-két evőkanál vajat ad hozzá.

Tüntesse el a tintafoltokat
A gyerek összefirkálta a kedvenc babáját? Próbálja meg úgy eltüntetni a firkát, hogy vajat ken ráj, majd a babát arccal felfelé kiteszi a napra, végül lemossa szappanos vízzel.
 

Ha kedveli az efféle olcsó háztartási praktikákat, talán érdekli, miféle trükkökre képesek az alábbi hétköznapi termékek: alufólia, fogpiszkáló, radír, mikró, fogkefe, olívaolaj, fogkrém, vodka, sampon, zabpehely, befőttesgumi.

Vote it up
371
Tetszett?Szavazzon rá!