Miben különböznek a nők és a férfiak?

Biztos ön is tudna pár ilyen dolgot mondani, az alábbiakon mégis el fog csodálkozni

Kapcsolódó cikkek

A téma kiapadhatatlan humorforrás, de komolyra fordítva a szót: a két nem a nyilvánvaló fizikai eltéréseken kívül pár meglepő dologban is különbözik. A nőnap apropóján ezekből mutatunk be példákat.

Érzékenyebbek a hangulatokra
A nőknek 39 százalékkal több receptoruk van a hangulatot befolyásoló molekulák megkötésére, de 55 százalékkal kevesebb olyan fehérjéjük, amely ezeket szállítja. Ez lehet a magyarázata annak, miért szenvednek a nők kétszer olyan gyakran szorongástól és depressziótól, mint a férfiak.

Másfajta bűnöket vallanak meg
Egy katolikusok körében végzett felmérésre alapuló 2009-es tanulmány szerint a nők nagyobb valószínűséggel ismerik be a kevélység, irigység vagy harag bűnét, míg a férfiak inkább a bujaságot, a torkosságot és a restséget gyónják meg.

Gyakrabban vannak rémálmaik
Álomnaplók vizsgálata alapján a kutatók azt állapították meg, hogy a nők a férfiaknál többször álmodnak rosszat, például azt, hogy üldözik őket, vagy elveszítenek egy hozzájuk közel álló személyt.

Gyakrabban használják a Facebookot és a közösségi oldalakat
A férfiak jellemzően az internet praktikus oldalát, valamint az általa nyújtott kikapcsolódási lehetőségeket használják, a nők viszont inkább a kapcsolatépítési és társasági funkciókkal élnek. Tényleg, látták már a cipős oldalamat a Pinteresten?

Ritkábban kérnek fizetésemelést
Egy pályakezdők körében végzett kutatás kimutatta, hogy négyszer annyi férfi kér béremelést, mint ahány nő. Azok, akik szóvá teszik ezt az igényüket, átlagosan 7,4%-kal keresnek többet, mint azok, akik nem.

Megfontoltabban nevetnek, de akkor nagyon
A kutatók megvizsgálták az agynak azokat a területeit, melyek a humorra adott válaszért felelősek, és úgy találták, hogy a nők általában többet elemzik a vicceket, mint a férfiak. Ha viszont valamit mulatságosnak találnak, az nagyobb nevetést vált ki belőlük, mint a férfiakból.

Kétszer akkora eséllyel halnak meg szívrohamtól
Az 50 éves vagy annál fiatalabb nőknél kétszer olyan valószínű a halálos kimenetelű szívroham, mint a férfiaknál. Előfordulhat, hogy néhány tünet, például a mellkasi fájdalom nem jelentkezik náluk: többek között ezért van az, hogy szívroham esetén a nők hosszabb ideig halogatják, bemenjenek-e a kórházba.

Jobban látják a színárnyalatokat
Tudják, miért érdemes mindig a hölgyek választására bízni, milyen színűre fessék a szobát? A kutatások kiderítették, hogy szemük biológiai felépítése miatt a nők jobban meg tudják különböztetni az eltérő színeket, mint a férfiak - az ő szemük inkább az apró részletekre és a mozgó tárgyakra érzékeny.

Vote it up
204
Tetszett?Szavazzon rá!