Mikrohullámú sütő: ilyet vegyen

A választást főként a pénztárcája és a család létszáma határozza meg. Az alábbi szempontokat vegye figyelembe!

Méret? A család nagysága és igényei szerint választhat 15-20 literes kompakt vagy 20-25 literes normál modellt, illetve akár 30-40 literes óriást is: utóbbiak forgótányérja elérheti a 30, sőt 40 cm-es átmérőt is – márpedig a családi pizza felmelegítéséhez ennyi kell…

Teljesítmény? A szokásos 1000 watt körüli mikrohullámú teljesítmény általában elegendő – minimum 5-6 fokozattal, de különleges igényekhez kaphatók 2-3000 wattos turbó készülékek is.

Burkolat? A rozsdamentes acél (inox) tartósabb, de nehezebben tartható tisztán, a kerámia (korábban zománc) bevonat könnyen tisztítható, viszont ütődésekre érzékenyebb, sérülékenyebb.

Grill? Sokszor jól jöhet ez a funkció, tehát érdemes rá áldozni, 1000-1200 watt körüli grillteljesítmény már megfelelő. Lehetőleg válasszon korszerű kvarc fűtőtesttel szerelt kivitelt, és itt is fontos a többfokozatú működés.

Crisp? A tartozék crisp-tál 200 °C fölé hevülve ropogósra pirítja a ráhelyezett ételt, például pizzát vagy akár húsféléket is.

Hőlégkeverés? Ezzel a funkcióval egy valóságos sütőre is szert teszünk: gyorsabb és egyenletesebb benne a hevítés, mint a hagyományos modellekben.

Gyorsolvasztás? Fontos funkció, amely biztosítja a fagyasztott ételek szupergyors, de kívül-belül egyenletes kiolvasztását, előmelegítését.

Automata program? A beépített súly- és páraérzékelő segítségével a készülék automatikusan kiválasztja az optimális sütési időt, illetve teljesítményt, szóval szinte önállóan dolgozik…

Inverter? Korszerű, energiatakarékos technológia, amellyel a hevítés már nem szakaszosan, hanem folyamatosan és ezáltal hatékonyabban, gyorsabban történik.

Vote it up
269
Tetszett?Szavazzon rá!