Milyen bor mihez illik?

Ha harmonizál az étel és a hozzá kortyolt bor, akkor a jó ebédből vagy vacsorából tökéletes lakoma lesz

Kapcsolódó cikkek

Chardonnay Füstölt sonkához, halhoz, borjúhoz és pulykához.

Olaszrizling Általában rostonsült pisztránghoz, a frissebb évjáratú változatok citromos salátákhoz, borjúhúsokhoz (például borjúpofához).

Sauvignon blanc Zsírosabb halételekhez, spárgához, friss sajtokhoz, a tenger gyümölcseiből készült salátákhoz.

Tramini Száraz változatát fűszeres thai ételekhez (például rákpasztás rizshez) vagy kínai ételekhez.

Cabernet Sauvignon Erdei gombákhoz, vadhúsokhoz, marhasültekhez, fűszeres szárnyasokhoz.

Pinot noir Elegáns bor elegáns ételekhez. Fácánsültekhez, kacsához, rózsaszínre sütött bárányhoz (például báránybélszínhez), borjúszelethez.

Merlot Hideg kacsa- és pulykasülthöz gyümölcsös körítéssel, bárány- és borjúhúshoz, roston sült májhoz.

Egri bikavér A kifejezetten magyaros ételek bora. Marhapörkölthöz, különböző vadételekhez.

Tokaji aszú Önmagában is páratlan élményt nyújthat. Elsősorban sült vagy füstölt libamájhoz, túróval, barackkal, csokoládéval készített desszertekhez, kék sajtokhoz ajánlják.

Vote it up
270
Tetszett?Szavazzon rá!