Mindent a főszerepért

A kutyus az időt is kicselezi, hogy rá irányuljon a figyelem

Kapcsolódó cikkek

Négyéves yorkshire terrierünk, Babe, imádja, ha fényképezik. Igaz, ami igaz, kölyökkora óta jutalomfalat kísérte, ha megfelelő pózban állt a gép elé, így nem csoda, ha kirobbanó örömmel fogadja a masinát. Izgalmát különböző hanghatások egész sora és lendületes farkcsóválás kíséri.

Férjemmel nemrégiben ünnepeltük az 50. házassági évfordulónkat. Beállítottuk az önkioldót, hogy mindketten rajta lehessünk a képen. Elbíbelődtünk azzal, hogy milyen szögből lenne a legelőnyösebb a felvétel, még némi bútormozgatás is történt, hogy a férjem idejében odaérjen és ne maradjon le a képről.

Nem vettük észre, hogy így elbarikádoztuk magunkat Babe-től. Ő érdeklődve figyelte, mi történik, ám amikor ráébredt, hogy kihagytuk a buliból, olyan rikácsolásba fogott, mint egy papagáj. Amikor kigyulladt a gépen a három piros jelzőfény, Babe felugrott a kávézóasztalra, átkelt két lábzsámolyon, majd egyenest az ölembe vetette magát, úgy, hogy – félfordulatot téve – idejében sikerült a kamerával pont szemben elhelyezkednie. Mindeközben persze elmozdította a fényképezőgépet, és mit gondolnak, ki látszott egyedül a képen? Természetesen újra megkapta a jutalomfalatkát…
Ronelle Faulks

Nincs beszélnivalónk!
Mindig okosnak tartottuk Freyát, a pudlinkat. Gyorsan megtanult engedelmeskedni, és a trükkök sem okoztak neki nehézséget.

Néhány évvel ezelőtt valami nem stimmelt a telefonunkkal: többször csöngött, de mire felvettük, a hívó fél letette, hacsak nem vettük fel azonnal. Már készültünk telefonos zaklatás miatt panaszt tenni, amikor ismerőseink elmesélték: nem tudnak minket felhívni. Azt hitték, rossz számot tárcsáznak, mert valaki belezihált és lihegett a kagylóba.

Amikor legközelebb megcsörrent a telefon, megfigyeltük, mit csinál Freya. Felemelte a kagylót, hogy a csörgés abbamaradjon, pár másodpercig tartotta, aztán visszarakta a helyére.
Marlene Sharpe

Sikeres kavarás
Teljes erőbedobással készültem a vizsgáimra. Vicky viszont, a törpepapagájunk, aki szabadon röpködhet a házban, egy kis figyelemre vágyott, és kitartóan rikoltozott. Később megláttam a hálószobám környékén – úgy tűnt, kicsit lehiggadt. Amikor megszólalt a telefon, futva a szobámba indultam, hogy felvegyem. Szárnyverdesés és örömteli csipogás fogadott: Vicky a vállamon landolt, s lelkesen csipkedte a fülemet. Ekkor jöttem rá, hogy a telefonom nincs is ott!

Vicky oly tökéletesen utánozta a csengőhangot, hogy sikerült belőlem bolondot csinálnia. Okos kis papagájom ezzel kiérdemelt némi játékidőt és finom gyümölcsfalatokat...
Jennifar Anthonisamy

Vote it up
115
Tetszett?Szavazzon rá!