• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Játékok
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Levesek » Minestrone

Minestrone

Ez az olasz leves segít kihasználni a téli zöldségekben rejlő lehetőségeket, és tele van hasznos vitaminokkal

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Minestrone

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Cukkinipüré és patisszonpüré
  • Japán misoleves
  • Bableves fehér babból

Hozzávalók 6 személyre
1 evőkanál extra szűz olívaolaj • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva • 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva • 20 dkg előző este beáztatott, lecsepegtetett cannellino vagy tarkabab • 1 kb. 40 dkg-os paradicsomkonzerv, saját levében eltéve • 2 evőkanál paradicsompüré • 20 dkg sárgarépa, apró kockákra vágva • 15 dkg karórépa, apró kockákra vágva • 15 dkg zeller, apró kockákra vágva • 25 dkg sütőtök, apró kockákra vágva • 1 kiskanál friss kakukkfűlevél • 1 babérlevél • 3 szem szegfűbors, finomra törve • 20 dkg burgonya, meghámozva és kis kockákra vágva • 15 dkg zöld hüvelyű bab, rövid darabokra vágva • 10 dkg száraztészta, például pillangótészta (farfallini), kagylótészta (conchigliette) vagy kisebb darabokra tördelt spagetti • 15 dkg felaprított spenót • 4 evőkanál friss bazsalikom, csíkokra vágva • só és fekete bors • 5,5 dkg frissen reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés
1. Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a vörös- és a fokhagymát, és lefedve, de időnként megkavarva 4-5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szárazbabot, és 2 liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, 10 percig főzzük, majd lefedve még 30 percig csendesen melegítjük.

2. Beleöntjük a konzerv paradicsomot a levével együtt, villával kis darabokra törjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a karórépát, a zellert és a sütőtököt. Beletesszük a kakukkfüvet, a babérlevelet és az összetört szegfűborsot. Ismét felforraljuk az ételt, majd lefedjük, és 20 percig csendesen főni hagyjuk.

3. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, lefedjük, és további 15 percig alacsony hőfokon pároljuk. Beledobjuk a száraztésztát, s fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul, és a tészta is megfő (kb. 10 perc).

4. Beledobjuk a spenótot és a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig lassú tűzön, fedő nélkül főzzük, hogy a spenót megfonnyadjon. Előmelegített kis levesestálkákba merjük, és azonnal tálaljuk, parmezán sajtot szórva a tetejére.
 

Néhány további ötlet
• A sütőtök helyett használjunk sonkatököt.

• Az 1. lépésben a hagymával és a fokhagymával együtt pirítsunk az olajban 10 dkg apróra vágott húsos füstölt szalonnát. Ugyanezt a hatást érjük el akkor is, ha tálaláskor ropogósra sült pármai sonkát szórunk a levesbe.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. Görög étel, hosszabb élet
  2. Mit tudnak a profik, amit mi nem?
  3. A húsz legjobb fűszer és zöldfűszer

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Az óriási hal
  3. Szerelem, szerelem 2010
  4. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  5. A citrom rejtett titkai
  6. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  7. Tizenkét tuti fogyitipp
  8. Daniela harca
  9. Állati ösztön
  10. Mire jó még a mikró?
  1. A jó olvasók jobban tanulnak
  2. Az erősebb csontokért
  3. Számdaráló
  4. Garantált durmolás bárhol
  5. Nyolc hét az edzett testért
  6. Történelmi kvíz
  7. Az én férjem nem olyan
  1. Az én históriám: Gyógyító nevetés
  2. Rettenetesen csíp
  3. Önkéntes mentős
  4. Test és lélek egysége
  5. Nyuszi a háznál
  6. Apai örökség
  7. A legméltóságtelibb románc Hollywoodban
  8. Luke imája
  9. A vitaminok mítosza
  10. A jó olvasók jobban tanulnak

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Turmix
Mit szólna egy turmixhoz?
Reggeli, tízórai
  • Banános-fahéjas palacsinta
  • Borjúhúsos szendvics
  • Sajtos-húsos muffin
  • Sajtos-sonkás olívás kenyér
Tovább: Reggeli, tízórai
Joghurtleves
Joghurtleves
Levesek
  • Lencseleves barna rizzsel
  • Kolbászos-rizses leveske
  • Kolbászos káposztaleves
  • Aranyló lencseleves
Tovább: Levesek
Sonkával-spenóttal töltött csirkemell
Sonkával-spenóttal töltött csirkemell
Főételek
  • Öt remek karácsonyi főétel
  • Sárgabarackos csirkeragu
  • Sertéskaraj krémes pezsgőszószban
  • Fehér osso bucco
Tovább: Főételek
Forralt bor Paul Bocuse módra
Forralt bor Paul Bocuse módra
Italok
  • Gyümölcs- és zöldséglevek házilag
  • Hűsítő receptek
  • Tíz könnyű variáció eperre
  • Tíz különleges bazsalikomos recept
Tovább: Italok
Rizskoch
Rizskoch
Desszertek
  • Citromos rizspuding
  • Lime-mousse vaníliás sziruppal
  • Túrókifli
  • Ravioli marcipánból
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.