Minestrone

Ez az olasz leves segít kihasználni a téli zöldségekben rejlő lehetőségeket, és tele van hasznos vitaminokkal

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
1 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva 20 dkg előző este beáztatott, lecsepegtetett cannellino vagy tarkabab 1 kb. 40 dkg-os paradicsomkonzerv, saját levében eltéve 2 evőkanál paradicsompüré 20 dkg sárgarépa, apró kockákra vágva 15 dkg karórépa, apró kockákra vágva 15 dkg zeller, apró kockákra vágva 25 dkg sütőtök, apró kockákra vágva 1 kiskanál friss kakukkfűlevél 1 babérlevél 3 szem szegfűbors, finomra törve 20 dkg burgonya, meghámozva és kis kockákra vágva 15 dkg zöld hüvelyű bab, rövid darabokra vágva 10 dkg száraztészta, például pillangótészta (farfallini), kagylótészta (conchigliette) vagy kisebb darabokra tördelt spagetti 15 dkg felaprított spenót 4 evőkanál friss bazsalikom, csíkokra vágva só és fekete bors 5,5 dkg frissen reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés
1. Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a vörös- és a fokhagymát, és lefedve, de időnként megkavarva 4-5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szárazbabot, és 2 liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, 10 percig főzzük, majd lefedve még 30 percig csendesen melegítjük.

2. Beleöntjük a konzerv paradicsomot a levével együtt, villával kis darabokra törjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a karórépát, a zellert és a sütőtököt. Beletesszük a kakukkfüvet, a babérlevelet és az összetört szegfűborsot. Ismét felforraljuk az ételt, majd lefedjük, és 20 percig csendesen főni hagyjuk.

3. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, lefedjük, és további 15 percig alacsony hőfokon pároljuk. Beledobjuk a száraztésztát, s fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul, és a tészta is megfő (kb. 10 perc).

4. Beledobjuk a spenótot és a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig lassú tűzön, fedő nélkül főzzük, hogy a spenót megfonnyadjon. Előmelegített kis levesestálkákba merjük, és azonnal tálaljuk, parmezán sajtot szórva a tetejére.
 

Néhány további ötlet
• A sütőtök helyett használjunk sonkatököt.

• Az 1. lépésben a hagymával és a fokhagymával együtt pirítsunk az olajban 10 dkg apróra vágott húsos füstölt szalonnát. Ugyanezt a hatást érjük el akkor is, ha tálaláskor ropogósra sült pármai sonkát szórunk a levesbe.

Vote it up
285
Tetszett?Szavazzon rá!