Mire jó a Pinterest?

Egyre több weboldalon, például nálunk is, látni a kis piros ikont. Ön tudja, mire lehet használni elsődleges funkcióján, a képmegosztáson kívül?

A Pinterest közösségi képmegosztó weboldal, ahol üzenőtáblákat létesíthet, amelyre képeket tűzhet fel. Az oldal azonban többre alkalmas oldalak és képek gyűjtésénél, hiszen például vásárlási listákat állíthat össze, lakberendezési tippeket válogathat és megalkothatja saját divatoldalát. Hogy a legtöbbet kihozza a Pinterestből, az alábbiakat érdemes tudnia.

Titkot tart
Ha ünnepi alkalmakra, születésnapra akar ajándékötleteket gyűjteni, és nem szeretné, hogy más is lássa ezt az üzenőtábláját, titkosíthatja. Csak azok fogják látni, akiket ön választ ki. A keresésektől is el lesz zárva ez a rész. Titkos tábláját az adatlapjáról éri el.

Értesít az akciós árakról
E-mailban értesíti önt, ha egy termék, amelyet megjelölt, olcsóbban kapható. Ez különösen hasznos lehet, ha épp vásárol, és a Pinterest mobil alkalmazását használja telefonján.

Összeköti a barátokat
A weboldalon, illetve a mobilalkalmazással csoportos táblákhoz (Group Boards) csatlakozhat, és megjelölheti barátait a megjegyzésekben. A felhasználók egymásnak is küldhetnek képeket, így azonnal megoszthatják öltözködési vagy lakberendezési ötleteiket.

Integrálható a böngészőbe
Ha böngészés közben talál valamit, amit szívesen kitűzne az üzenőtáblájára, nem kell átmennie a Pinterest oldalára. Elég telepítenie a „Pin It” (Tűzd ki) gombot a böngészőjében, és azzal már hozzá is adhat bármit a táblájához. A „Pin It” gombot a Pinterest „Goodies” gyűjteményében találja meg.

Könnyű benne tájékozódni
Ha már egyszer Pinterest-használó lett, hamar rászokik, és egymás után hozz létre majd a táblákat, amelyekre képek sokaságát tűzi ki. Ám nem sokra megy velük, ha nem találja meg őket. Fontos, hogy képüzeneteit alaposan feliratozza. Ha pedig saját üzenetei között akar keresni, használja a „Just my pins” (Csak az én képeim) szűrőt. Ezzel leszűkíti a keresést, és gyorsabban eligazodik táblái között.

Vote it up
231
Tetszett?Szavazzon rá!