Mire jó még a befőttesgumi?

Önnél is egyre csak gyűlnek a színes befőttesgumik? Íme, néhány meglepő és praktikus ötlet a felhasználásukhoz

Párnázza ki a távirányítót
Védje meg a sérülékeny bútorokat a karcolásoktól és ütésnyomoktól úgy, hogy a tévé távirányítóját mindkét végén egy széles gumiszalaggal köti át. Ezzel magát a távirányítót is védi: kevésbé valószínű, hogy lecsúszik az asztalról és valami kár éri.

Nyújtson a gomboláson
Nehezen lélegzik? Lehet, hogy túl szoros az ingje legfelső gombja. Fűzzön át egy kicsi befőttesgumit a gomblyukon, majd hurkolja a végeit a gombra. Tegye fel rá a nyakkendőt, lazítson, és élvezze, hogy zavartalanul lélegezhet.

Cseppmentesítse az ecsetet
Mindig, mikor megmártja az ecsetet, a felesleget a doboz oldalához törli? Észre sem veszi, és már csöpög is a festék a dobozról, a perem körüli kis mélyedés pedig úgy megtelik, hogy amikor újra rápattintja a tetejét, a festék szerteszét fröcsköl? A felfordulás könnyedén elkerülhető! Kössön egy gumiszalagot a doboz köré függőleges irányban úgy, hogy keresztezze a doboz nyílását. Így ha bemártja az ecsetet, egyszerűen érintse hozzá a gumiszalaghoz, a fölösleges festék visszafolyik az edénybe.

Tudta?
Az első gumiszalagot 1845-ben szabadalmaztatta Stephen Perry, egy londoni vállalat tulajdonosa.

Találjon fogást a kupakokon
Némely csavaros üveg kupakja kifejezetten élesen barázdált, és képes komolyan belevágni az ember kezébe. A fájdalom elkerülése érdekében tekerje be a kupakot gumiszalaggal! Ugyanez a trükk működik a sima felületű, nehezen megfogható üdítőspalackos kupakoknál is.

Formázza újjá a seprűt
Nem szükséges kidobni a seprűt pusztán azért, mert a szálai szétlapultaka használattól. Tekerjen befőttesgumit a seprűre az alja fölött pár centiméterrel. Hagyja így kb. egy napig, hogy a szálak újra egyenesen álljanak.
 

Szeretné tudni, mire lehet jó még például az alufólia, a mikró, a radír, a sampon vagy a paprika? Kattintson!

Vote it up
291
Tetszett?Szavazzon rá!