Mire jó még a buborékfólia?

Jó mulatság a buborékok pukkasztgatása, azonban léteznek ennél sokkal jobb felhasználási módok is. Íme, kilenc ötlet

Kapcsolódó cikkek

Alaktartó cipők
Dugjon kisméretű, összetekert buborékfóliákat a cipőibe, hogy jobban megőrizzék alakjukat. A csizmák szárát hosszabb, összegöngyölt darabokkal tömje ki.

Buli a buborékfólián
A kisgyerekek semmit sem szeretnek jobban, mint izegni-mozogni és nagy zajt csapni. Ha egy darab buborékfóliát terít a padlóra, és táncmulatságot rendez nekik, azzal egy csapásra teljesíti minden kívánságukat: ragasszon össze néhány ívet, hogy egy óriási négyzetet vagy téglalapot kapjon. Fordítsa úgy, hogy a buborékok felfelé nézzenek, és a táncosok ugrálás közben kipukkaszthassák őket. Végül rögzítse az egész „táncparkettet” ragasztószalaggal a padlóhoz, hogy ne mozduljon el a bulizók talpa alatt.

Vigye magával a boltba
Mármint az élelmiszerboltba. Tartson az autó csomagtartójában nagyobb darab buborékfóliát, és bugyolálja bele a fagyasztott termékeket, hogy a hazaúton ne olvadjanak fel (főleg nyáron). Még a jégkrém is fagyott marad, ha egy réteg buborékfólia veszi körül.

Gyűrődések ellen
Burkolja a vállfát buborékfóliába, ezzel megelőzheti, hogy a szekrénybe akasztott nadrág kivasalhatatlanul meggyűrődjön. Tekerjen egy adag buborékfóliát a vállfa rúdjára úgy, hogy a sima oldala érintkezzen a nadrággal, a buborékok pedig a rúddal. Rögzítse szigetelőszalaggal.

Kényelmes autózás
Az autó ülése rövid távon talán kényelmes, de mi a helyzet a hosszabb utakkal? Hogy ne kelljen már néhány kilométer után fészkelődnie, fedje le az ülést és a háttámlát két réteg buborékfóliával (a buborékok kifelé nézzenek). Ez támaszt nyújt a testének, és valamennyivel kényelmesebbé teszi az autóvezetést hosszabb úton is.

Alvás a szabadban
A legközelebbi sátorozásra vigyen magával egy száznyolcvanöt centiméter hosszú buborékfóliadarabot. Mielőtt lefeküdne, terítse a sátor aljába. Puhább lesz a fekhely, és a nedvességtől is megóvja a hálózsákot.

Törzsvédelem
Amikor a gyepet ápolja, füvet nyír, nyilvánvalóan meg akarja óvni a vékony, gyenge fácskákat és magoncokat. Hogyan? Tekerje körbe a törzsüket buborékfóliával, amit maszkolószalaggal rögzít. Amikor végzett a fűnyírással, könnyedén eltávolíthatja a fóliát.

Szigetelt kutyaól
Buborékfóliával olcsón szigetelheti a kutyaólat, hogy négylábú kedvence meleg kuckóban vészelhesse át a telet. Ráadásul jobb, mint az üveggyapot, hiszen hiába rágcsálja meg az eb, a legnagyobb baja a pukkanások okozta meglepetés lesz!

Tökéletes párna
A párna és a kempingezés nem igazán fér össze, hacsak nem buborékfóliából készült ágyneműről van szó. Egyszerűen hajtogassa össze néhányszor a buborékfóliát, majd tegye egy huzatba. Nem piszkolódik be, ön pedig puha párnára hajthatja le a fejét.
 

Ha kedveli az efféle praktikákat, akkor kattintson ide, és tudja meg, mire jó még például a mikrohullámú sütő, a teniszlabda vagy a papírtörlő.

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!