Mire jó még a cellux?

Hét egyszerű és praktikus megoldás: gyógyíthat, cicát nevelhet, takaríthat, sőt balesetet is megelőzhet vele

Huszonkilenc féle összetevőből állítják elő a celluxhoz használt ragasztóanyagot – szerencsére csak az elkészítése ilyen bonyolult, a használata már közel sem. Az ajándékok csomagolásán és a képek felragasztásán túl hét olyan felhasználási lehetőséget ajánlunk, amelyre lehet, hogy nem gondolt volna, pedig egyszerű és praktikus!

Eltört egy üvegedény?
Ne legyen potenciális veszélyhelyzet, ha egy széttört pohár darabjait össze kell szedni! Vágjon le egy jó hosszú darabot a celluxból, ragadja meg a két végénél és a ragasztós felével lefelé szedje össze a szilánkokat!

Szálka ment a kezébe?
Amennyiben a tüske kiáll a bőréből, csipesszel vagy tűvel eltávolíthatja. Ha nagyon mélyre ment, tapasszon rá egy darab celluxot, és az ujjával finoman dörzsölje rá. Ezután húzza le a ragasztószalagot, és a tüske valószínűleg ki fog jönni. Kiváló módszer, ha több kisebb szálka ágyazódott be közvetlenül a bőrfelszín alá, vagy ha apró kaktusztüskéket kell kiszedni az ujjából.

Piszkos a fésűje?
Hosszú haja hiába patyolattiszta, a fésűt időnként ki kell tisztítani. Hogy eltávolítsa a benne lévő hajszálakat és az összegyűlt szennyeződéseket, nyomjon a fésű egyik oldalára ragasztószalagot, majd húzza le róla. Még ennél is jobb eredményt érhet el, ha a fésűt samponos meleg vízbe vagy ecetes vízbe áztatja, egy rossz fogkefével lesúrolja, aztán kiöblíti, és megszárítja.

Újra kell tölteni a sószórót?
A só- és borstartók többsége alultöltős, azaz ha kiürült, a tartály fenekén levő lyukon kell újratölteni. Ez azt jelenti, hogy ehhez fejjel lefelé kell tartani a szórót, aminek persze mindig az a vége, hogy a szűrőn keresztül kiszóródik a kevés maradék fűszer. Ezt megelőzheti, ha az újratöltés idejére lecelluxozza a tartó tetejét! Hasonló okokból tegyen ugyanígy, ha piknikezni viszi, vagy netán költözködik – tehát mindig, ha a só- vagy borstartóra előreláthatólag zötykölődős út vár!

Dülöngélnek a gyertyák?
Ne hagyja, hogy a romantikus este hangulata egy dülöngélő gyertyán múljon, és például tűzvészbe torkolljon! Ha túl vékony a gyertya a tartóhoz, a felesleges hézagot a gyertya alja körül többrétegnyi celluxszal töltheti ki fel.

Macskája karmolássza a bútorokat?
Karmaival összekaristolja szinte minden bútorát aranyos, de rosszcsont cicája? Szórjon őrölt pirospaprikát egy cellux ragasztós felére, majd a celluxot ragassza a macskamentesítésre szoruló területre – a paprika szaga maradandó élményként fogja távol tartani kisállatát. Persze akadnak más módszerek is a házi kedvencek megnevelésére.

Hajladoznak a virágok a vázában?
Ragassza le celluxdarabokkal a váza száját, hogy a ragasztócsíkok végül kis résekre osszák a nagy nyílást. A réseken keresztül dugja a vázába a virágokat, így azok tovább fognak frissen és katonásan állni! Egyébként így marad friss a virág.

Ha kedveli az efféle olcsó háztartási praktikákat, talán érdekli, miféle trükkökre képesek az alábbi hétköznapi termékek: alufólia, fogpiszkáló, radír, mikró, fogkefe, olívaolaj, fogkrém, vodka, sampon, zabpehely, befőttesgumi.

Vote it up
240
Tetszett?Szavazzon rá!