Mire jó még a fahéj?

Messze nem csak sütik ízesítésére alkalmas! Nyakfájás? Moly? Rossz lehelet? Haspuffadás? Pattanás? Ez mind nem gond!

Pattanások ellen
A fahéj elősegíti, hogy a pattanás utáni sebhely hamarabb begyógyuljon, baktériumölő tulajdonsága pedig megelőzi a további pattanások kialakulását. Keverjen össze 1 teáskanálnyi fahéjat 1 teáskanál szerecsendióval és 1 teáskanál mézzel. A keveréket vigye fel az érintett bőrfelületre, és hagyja állni körülbelül 20 percig, mielőtt langyos vízzel alaposan lemosná. Ismerjen meg további pattanás elleni házi gyógymódokat!

Nyakfájás ellen
Képes enyhíteni a váll-, illetve nyakfájdalmakon. Egy zoknit töltsön meg fehér rizzsel, dugjon bele két fahéjrudat, adjon hozzá 1 evőkanálnyi szegfűszeget is. Tegye mikrohullámú sütőbe, és melegítse 2 percen át, majd tekerje a nyaka köré. A zoknit érdemes időnként újramelegíteni; addig használja, míg a fűszerek el nem veszítik az illatukat. Kíváncsi egyéb nyakfájás elleni trükkökre?

Molyok ellen
Keverjen össze 3-4 tört fahéjrudat ½ csésze egész szegfűszeggel és ½ csésze egész borsszemmel, majd a keveréket töltse textilzsákba. A zsákot akassza a ruhásszekrénybe: a molyok garantáltan távol maradnak!

Segíti az emésztést
A fahéj szélhajtó, tehát megoldást jelenthet a haspuffadás ellen, segíti a szelek távozását. Ízesítheti vele vacsoráját, de akár elszopogathat magában is egy fahéjrudat étkezés után. Egyébként a fahéj érdekes módon akár a fogyásban is segíthet.

Hangyák ellen
Megszabadulhat a hívatlan betolakodóktól, ha fahéjas zsákokat akaszt a konyhaszekrénybe; ha pedig kiismerte a hangyák közlekedési útvonalát, a veszélyeztetettebb területeken szórjon a földre őrölt fahéjat. Nemcsak a hangyákat tartja távol, a fahéjnak köszönhetően kellemes illat fogja betölteni a konyhát! Íme, pár további hangyaűző praktika!

A telt ajkakért
Michelle Phan szépségápolási tanácsadó blogger szerint „ha egyszerű és olcsó úton szeretne telt ajkakat kapni, a fahéj lehet a megoldás!”. A duzzasztás érdekében rúzsozás előtt dörzsöljön ajkára nedves fahéjat.

Légfrissítés fahéjjal
Ahelyett hogy bolti, szintetikus kémiai vegyületeket tartalmazó légfrissítőktől várná a megoldást, inkább szórjon egy maréknyi fahéjat egy edény vízbe, és hagyja párologni körülbelül egy óráig. Hasonlóan hatékony, ha egy sütőpapírt beterít 2 teáskanálnyi fahéjjal, amit 100 fokon süt fél órán át – a sütő ajtaját félig nyitva hagyva. Tudta, hogy egyes szobanövények valóságos légfrissítőnek tekinthetők?

Rossz lehelet ellen
A rossz leheletet gyakran baktériumok okozzák – a fahéj pedig fertőtlenítő hatású! Ha arra lesz figyelmes, hogy kellemetlen a lehelete, szopogasson el egy fahéjrudat.

Rovarcsípés ellen
Keverjen össze fahéjat mézzel, és kenje be vele a csípést; a keverék hidratálja a bőrt, és közben enyhít az irritáción is. Hasonlóan bevált házi szer az aloé vera.
 

Kedveli az efféle praktikákat? Tudja meg, mire jó még például a fogkrém, a vanília, a keserűsó és számtalan más hétköznapi termék.

Vote it up
241
Tetszett?Szavazzon rá!