Mire jó még a fogkefe?

Ne dobja ki az elhasznált fogkefét! Rengeteg mindent tisztíthat még vele, például kukoricát vagy a sajtreszelőt

Használja általános kefeként
Fogkefével könnyen elérheti otthona egyébként nehezen hozzáférhető szegleteit, így megszabadulhat a különféle méretű piszoktól. Tisztíthat vele művirágot, ruhadíszítéseket, függönyök és tolóajtók sínét, a csempék közötti fugát, vagy épp a számítógép billentyűzetét, a konzervnyitó pengéjét, bőrcipőjén a varrást és az egész tűzhelyet is.

Továbbá a sajtreszelő pucolására
Jól mossa meg a sajtreszelő fogát, mielőtt betenné a többi edény közé a mosogatóba. Így könnyebbé teszi a tisztítását és megelőzi a lefolyó esetleges eldugulását is, mivel előre megszabadul a reszelőben rekedt sajtdarabkáktól.

Tüntesse el a makacs foltokat is
A folttalanítás sokszor nehéz nyűg, főleg ha már mélyen beitta magát a szennyeződés a puha anyagba. Az ilyen foltok eltüntetéséhez is bátran ragadjon fogkefét, lehetőleg puha, nejlonsörtéjűt keressen, és finom mozdulatokkal szabaduljon meg a folttól például fehérítő vagy ecet segítségével.

Akasszon bajuszt a kukoricával
Főtt kukorica főzése előtt könnyen leszedheti a kukoricabajuszt egy öreg fogkefével: csak dörzsöljön lelkesen, amíg el nem tűnik az utolsó szál is. Ha ezt nem teszi meg, könnyen lehet, hogy a bajuszt utólag, és nem a kukoricáról, hanem fogai közül kell kipiszkálni – ahhoz inkább egy tiszta fogkefét ajánlunk.

Így lesz tiszta a szendvicssütő
Egy tiszta, puha sörtéjű fogkefe olyan, mintha a szendvicssütő tisztítására találták volna ki! Könnyen eltüntetheti a morzsákat és az odaégett vajat a különféle résekből és mélyedésekből. Használat előtt egy kefével be is olajozhatja a sütőt.

Hajfestésnél is segít
Otthon festi a haját? A fogkefe pont megfelelő méretű, hogy felvigye a festéket! Utána a fogkefét fogmosásra már ne használja!

Gépek tisztítására is alkalmas
Szappanos vízbe mártogatva fogkefével eltávolíthatja a különféle háztartási gépek gombjai köré szorult piszkot.

Vote it up
292
Tetszett?Szavazzon rá!