Mire jó még a fogkrém?

Ne porosodjon a szekrényben a nem használt fogpaszta: kitisztíthatja vele például a kádat vagy a sportcipőjét

Tudta, hogy az ókori görögök és rómaiak összezúzott csontokból és osztrigahéjból kutyulták kezdetleges fogtisztítójukat? Szerencsére a mai fogkrémek a tisztítás érdekében nagyobb hangsúlyt fektetnek a dörzsölőanyagokra és a fluoridra – ugyanakkor a fogakon kívül még több mindent érdemes dörzsölni velük!

A következő öt háztartási tipp fogkrémekre vonatkozik, nem gélre! Ez fontos, ne felejtse el, mert nagy a különbség a kettő között.

Rázza gatyába a cipőjét
Ráférne már a tisztítás sportcipője gumirészére? Egyszerűen megoldhatja egy régi fogkefe és – nem géles – fogkrém segítségével! Suvickolja át alaposan, majd nedves ronggyal törölje le.

Bepárásodik a fürdőszobatükör?
Áu, már megint megvágta magát borotválkozás közben, mert nem lát jól a bepárásodott tükörben? Legközelebb, mielőtt bemegy a zuhany alá, kenje be a tükröt fogkrémmel, majd egyből mossa is le – a fogkrémnek köszönhetően tiszta lesz a tükörkép a hosszú forró zuhany után is.

Adja vissza a csapok régi fényét
Jó pénzért nagyon profi tisztítószert vásárolhat a boltban, de ha ilyen történetesen pont nincs kéznél, a nem géles fogkrémben található dörzsölőszer is maximálisan be fog válni! Kenje el a csapon a fogkrémet, majd puha, száraz törlőkendővel fényesítse ki.

Zsírkrétás lett a fal?
Ha gyermekei rajztáblának nézték a falat, ne pánikoljon; tűrje fel az ingujját, ragadjon meg egy fogkrémes tubust és egy rongyot, sőt súrolókefét! Nyomja a fogkrémet a falra, és kezdődhet a dörzsölés – a dörzsölőszer remekül fog működni. Ha kész, vízzel mossa le.

A fürdőkádat is lemoshatja
A fogkrém legalább olyan jól alkalmazható a fürdőkád tisztítására, mint a kifejezetten erre kitalált szerek. Nyomjon a kádba a tubusból, dörzsölje el és öblítse le – ráadásul így egyben a lefolyóból esetleg felszivárgó kellemetlen szagokat is elnyomhatja.
 

Kíváncsi, a fentieken kívül mire jó még a fogkrém? Kattintson! Vagy például hogyan hasznosítható a hajlakk, a radír, az aloé véra, a körömlakk-lemosó és számos más hétköznapi termék? Kattintson!

Vote it up
389
Tetszett?Szavazzon rá!