Mire jó még a fogpiszkáló?

A képen láthatón túl is rengeteg praktika létezik a kis fadarab kreatív konyhai használatára. Íme, hat példa

Kifutó fazék
Elég, ha csak egy percre hátat fordít a fazéknak, máris kifut az étel, és tiszta ragacs lesz a tűzhely? Legközelebb szúrjon egy kilapított fogpiszkálót a fedő és a perem közé. Az így keletkező kis résen át épp elég gőz tud távozni ahhoz, hogy ne fusson ki a fazék. Ugyanez a módszer működik a sütőben, tűzálló edényben sütött ételeknél is.

Villámgyors sült krumpli a mikróban
Ha héjában sült burgonyát készít a mikrohullámú sütőben, böködjön az egyik oldalába négy fogpiszkáló-lábat. A felfüggesztett krumpli sokkal gyorsabban megsül, mivel a mikrohullámok nemcsak felülről és oldalról, hanem alulról is érik.

Salátaöntet-adagolás
Korlátozza a salátaöntettel elfogyasztott szénhidrátok és kalóriák mennyiségét: ahelyett, hogy az újonnan kinyitott palackról az egész védőfóliát letépné, fogjon egy fogpiszkálót, és szúrjon több kis lyukat a fóliába. Így nemcsak azt előzi meg, hogy túlzásokba essen, még tovább is tart az üveg!

Egyenletesen átsült kolbász
Ha kolbászt vagy virslit süt, szúrkodjon közéjük fogpiszkálókat: egyszerűbben megfordíthatja a párokat, ráadásul nem gurulnak ide-oda a serpenyőben. Ezáltal egyenletesebben megsülnek, és csak egyszer kell átfordítania őket.

Fokhagyma a pácban
Ha fokhagymával pácol egy ételt, szúrjon a gerezdbe fogpiszkálót. Így könnyen kiveheti, amikor az étel tálalásra kész.

Hússzeletek megjelölése
A családi kerti partin minden vendég különféle mértékben átsütött húst kér – hogyan lehetséges ennyi mindent fejben tartani? Egyszerű: jelölje meg különböző színű fogpiszkálókkal az egészen átsült, közepes és angolos szeleteket, és zsebelje be az elismerést!
 

A fogpiszkáló másutt is jól hasznosítható a háztartásban.

Vote it up
244
Tetszett?Szavazzon rá!