Mire jó még a hajlakk?

Már-már úgy tűnik, mintha kifejezetten arra fejlesztették volna ki, hogy a háztartás bármely területén a segítségére legyen

Virágokra
Fújja be hajlakkal a vágott virágok leveleinek és szirmainak alsó felét, hogy a csokor tovább megőrizze a frissességét. Akkor a leghatékonyabb, ha körülbelül harminc centiméteres távolságról adagolja a lakkot.

Sztatikus elektromosság ellen
Ha a nadrágja, a szoknyája vagy a ruhája túlságosan ragaszkodik önhöz, fújja be a belső felüket hajlakkal, így véget vethet az elektromos tapadásnak. Papírtörlőre is permetezheti, és ezzel is áttörölheti a ruha belső felületét.

Cipzárra
Rakoncátlankodik a cipzár? Mutassa meg neki, hogy ki a főnök! Vegye fel a ruhadarabot, húzza fel a cipzárt, majd fültisztító pálcika segítségével vonja be a fogait hajlakkal, ami láthatatlan ragasztóként fog szolgálni.

Tintafoltokra
Ha a toll kifolyt az ingzsebben, vagy a gyermek összefirkálta ünnepi öltözékét, fújja be a ruhán lévő csúnya foltot hajlakkal, és mossa ki (ügyeljen arra, hogy a tinta szárítás előtt biztosan kijöjjön a ruhadarabból).

Cérnabefűzés
Ha nem mindig megy olyan egyszerűen a cérna befűzése, próbálja hajlakkal bepermetezni a végét. A lakk megkeményíti a cérnát, így könnyebben át lehet bújtatni a tű fokán.

Rozsda ellen
Fújjon egy kis hajkondicionálót a csavarhúzókra, a fűrészekre és más szerszámokra, így nem rozsdásodnak.

Hogy hosszan tartson a ragyogás…
Íme, egy ügyes trükk: miután alaposan kitisztította bőrcipőjét, fújja be egy kis hajlakkal. Így tovább megőrzi a fényét.

Jaj, a szőnyeg!
Ha körömlakk került a szőnyegre, gyorsan hintsen rá vizet, majd spricceljen rá némi hajlakkot. Néhány fújás után a körömlakk ragacsossá válik, és egy papírtörlővel lesúrolható.

Jelek a falon...
Átalakítja otthonát, és elképzeléseit krétával jelölte a falon? Mi lesz, ha a vonalak véletlenül elmosódnak? Ne hagyja! Fújja be őket hajlakkal! Amikor már nem kellenek, könnyen lemoshatja, addig azonban nem tűnnek el maguktól.
 

Kedveli az efféle praktikákat? Kattintson, és megtudhatja, mire jó még például a tojáshéj, a cellux, a sampon, a vodka vagy a befőttesgumi!

Vote it up
434
Tetszett?Szavazzon rá!