Mire jó még a hidrogén-peroxid?

Szőkítőszer és rakéta-hajtóanyag is, így nem meglepő, hogy öngyógyításra is igencsak sokrétűen használhatja

Rossz lehelet ellen
Ha hidrogén-peroxidban tartja a fogkeféjét, elpusztíthatja a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat. Sörtével lefelé tegye egy hidrogén-peroxiddal megtöltött műanyag edénybe, és minden használat előtt alaposan öblítse le. Íme, pár további ötlet a bűzös lehelet megelőzésére.

Testszag ellen
Ne aggódjon, ha váratlanul kifogy a dezodora! Egyszerűen kenjen helyette kevés hidrogén-peroxidot a hóna alá, és ezzel meg is pecsételte a testszagot okozó baktériumok sorsát. A sósborszesz és az ecet ugyanígy beválik. Íme, pár további tipp!

Fülfájás ellen
Hidrogén-peroxiddal egykettőre megszüntetheti a fülfájást. Vásároljon háromszázalékos, kereskedelmi minőségű oldatot, és három-négy óránként csepegtessen három, négy vagy öt cseppet a hallójáratba. A fájdalom és a gyulladás enyhülni fog. Ügyeljen arra, hogy a ruhájára ne kerüljön, mert fakítja a szövetek színét.

Fogfájás ellen
Ha fáj a foga, láza van, és rossz a szájíze, jót fog tenni egy alapos hidrogén-peroxidos öblögetés. Használjon háromszázalékos oldatot szájvízként, hogy elpusztítsa a baktériumokat, és ideiglenesen csillapítsa a fogfájást. Miután kiköpte a folyadékot, öblögessen többször tiszta vízzel. Mihamarabb menjen el fogorvoshoz, mert valószínűleg gyulladás alakult ki.
 

Szeretné tudni, mire lehet jó még például az alufólia, a paprika, a mikró, a radír, a sampon vagy a befőttesgumi? Kattintson!

Vote it up
408
Tetszett?Szavazzon rá!