Mire jó még a joghurt?

Persze, fogyasztani is érdemes, de nem is gondolná, mennyi mindenre jó azon kívül is! Íme, három kreatív ötlet

Kapcsolódó cikkek

Készítsenek ujjfestéket
Ki kellene találni a kicsiknek valami jó elfoglaltságot az esős napokra? Keverjenek natúr joghurtból és ételszínezékből ujjfestéket, és hagyja, hogy a gyerekek szabadon alkossanak! Akár a színkeverésről is taníthat nekik egy-két dolgot. Tegyenek például néhány csepp sárga és kék ételszínezéket a joghurtba, hogy zöld ujjfestéket kapjanak! Pirosból és kékből pedig lila festéket állíthatnak elő.

Fessen mohát a kertbe
Milyen szép is lenne, ha a mohát egyszerűen csak oda lehetne festeni egy kövekkel kirakott ösvény réseibe, a virágcserepek oldalára, vagy bárhová, ahol szeretné, hogy nőjön! Nos, ez nem lehetetlen. Tegyen a turmixgépbe egy pohár élőflórás natúr joghurtot, egy maréknyi kerti mohát és körülbelül egy pohár vizet. Turmixolja fél percig. Egy ecset segítségével kenje szét a keveréket azokon a helyeken, ahol szeretné, hogy moha nőjön – a lényeg, hogy hűvös és árnyékos legyen. Időközönként nedvesítse meg a mohát, amíg szilárdan meg nem telepszik.

Kezelje kutyája vagy cicája gyomorbaját
Ha kedvence újabban kissé szagos, a probléma forrása az is lehet, hogy hiányoznak azok az emésztést segítő baktériumok, melyek megelőzik a gázképződést és hasmenést. Az aktív joghurtkultúra segíthet helyreállítani a hasznos baktériumokat. Adjon két teáskanál joghurtot a cicák és kisebb, legfeljebb 6 kg-os kutyák eledeléhez. A közepes méretű, 7-15 kg közötti kutyáknak egy evőkanállal, a 16-38 kg tömegű kutyáknak két evőkanállal, az ennél is nagyobbaknak 3 evőkanállal adjon.
 

A joghurt a fentieken túl jó a gyomorfekély ellen, elűzi a herpeszt, sőt arcpakolás alapanyaga is lehet. Szeretné tudni, mire lehet jó még például az alufólia, a mikró, a radír, a sampon vagy a befőttesgumi? Kattintson!

Vote it up
308
Tetszett?Szavazzon rá!