Mire jó még a keserűsó?

A magnézium-szulfát meglepően sokoldalú: bevethető pattanás, viszketés, szálka, bőrkeményedés és lábszag ellen is

Sós fürdő
Tessék? Jól hallotta! Sózza meg a fürdővizet, hogy bőrkeményedései eltűnjenek. Adjon kétpohárnyi keserűsót egy kádnyi meleg vízhez, üljön bele néhány percre, végül dörzsölje be a keményedéseket kevés sóval. Amikor kilép a kádból, selymesebb lesz a bőre, mint valaha!

Illatozó lábak
Mindenki tudja, hogy a keserűsó enyhíti a lábfájást, azt azonban már sokkal kevesebben sejtik, hogy a lábizzadás megelőzésében is segíthet. Adjon kétpohárnyi keserűsót öt liter meleg vízhez egy megfelelő edényben (vödörben vagy lavórban), és áztassa benne a lábát naponta kétszer tizenöt percre. A kezelésnek köszönhetően a lába kevésbé izzad majd, és az illata is jobb lesz.

Viszketés ellen
Ha csalánnal érintkezett, üljön bele egy kád vízbe, amelyben keserűsót oldott fel. Ez elmulasztja a kiütéseket. Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék tájékoztatóját.

Szálka
Keverjen pasztát keserűsóból és vízből, majd kenje oda, ahová belement a szálka. A krém tíz percen belül a bőr felszínére „csalogatja”. Ugyanezzel a módszerrel a rovarfullánkokat is eltávolíthatja. A szálka vagy a fullánk a kellemes keserűsós fürdő után is sokkal könnyebben eltávolítható.

Pattanások ellen
A keserűsót már régóta használják a gyógyászatban. Azt mindenki tudja, hogy hashajtó hatású, kiváló méregtelenítő, tisztítja a májat, és a fogyókúrázóknak is igen-igen hasznos. A népi gyógyászatban pattanások ellen is használták.
 

Kedveli az efféle praktikákat? Kattintson, és megtudhatja, mire jó még például a tojáshéj, a cellux, a sampon, a vodka vagy a befőttesgumi!

Vote it up
427
Tetszett?Szavazzon rá!