Mire jó még a macskaalom?

Bizony, nemcsak a macskák vehetik hasznát! Szagtalanító hatását a háztartás sok egyéb területén érvényesítheti

Kapcsolódó cikkek

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi ötletek az ásványi alapú, tehát nem a szilikonos macskaalom alkalmazásáról szólnak.

Űzze ki a dohszagot!
Kinyitja a gardróbot és dohszag csapja meg az orrát, sőt a ruháiba is beszívja magát? Tegyen a szekrény aljába egy alacsony dobozt, amit töltsön meg friss macskaalommal! Az alom – nem véletlenül – tökéletes szagtalanítóként működik.

Szagtalan kuka és szemetesvödör
Szórjon egy kis macskaalmot a tartó aljába, hogy meggátolja a kellemetlen szagok kialakulását! Az átnedvesedett anyagot elég hetente kicserélni! Ha csecsemő van a háznál, a macskaalom a pelenkásvödör szagtalanítására is jó lehet. Persze számos más szagtalanítási praktika ismert.

Sátrazáskor sem árt
Tudja, hogy be tud büdösödni a sátor és benne a hálózsákok a napon? Öntsön macskaalmot egy felesleges zokniba, majd csomózza be a végét – így a levegő friss lesz a sátorban egy meleg nap után is. Íme, további tippek a sátorozáshoz!

Szagtalan sportcipők
Töltsön meg néhány régi zoknit illatosított macskaalommal, szorosan kösse össze a végüket, és éjszakára tegye a lábbelibe! Szükség esetén addig ismételje ezt a műveletet, amíg a kellemetlen szag teljesen meg nem szűnik! Lábszag ellen zsályával is próbálkozhat.

Vakondriasztó
A vakondok talán még önnél is jobban irtóznak a használt macskaalom szagától! Ha sosem szeretné viszontlátni a hívatlan vendégeket kertjében, öntsön piszkos macskaalmot a vakondlyukakba!

Tűzvédelmi cicaalom
Ne kelljen attól félni, hogy grillezés közben lángra kap a zsír! Szórjon macskaalmot a rács alá, és gondtalanul sütögethet.
 

Ha kedveli az efféle olcsó háztartási praktikákat, talán arra is kíváncsi, miféle trükkökre jó például az alufólia, a radír, a mikrohullámú sütő, a fogkrém, a fogpiszkáló, a vodka, a sampon, a zabpehely vagy a befőttesgumi. Sőt, továbbiakat is ajánlhatunk!

Vote it up
319
Tetszett?Szavazzon rá!