Mire jó még a majonéz?

Nemcsak finom, de kozmetikai szernek is kiváló, ugyanis csodákat művel a bőrrel, a hajjal és a körmökkel is

Hajbalzsam
Dörzsölje be haját majonézzel, mintha balzsamot használna. Húzzon zuhanysapkát a fejére, várjon néhány percet, majd samponnal mossa le. A majonéz hidratálja a haját, és ragyogást kölcsönöz neki.

Arckrém
Miért költene drága krémekre, ha ott a frigóban az egész tojásos majonéz? Finoman kenje arcára, húsz percig hagyja rajta, majd törölje le és vízzel öblítse le. Arca tiszta és sima lesz.

Körömlakk
Szexi körömre vágyik? Mártsa kezét egy tál majonézbe, és tartsa benne öt percig, majd langyos vízzel mossa le.

Bőrradír
Ha meg akar szabadulni a könyökén és a lábfején az elhalt bőrrétegtől, kenje be majonézzel, és tíz perc elteltével dörzsölje száraz törlővel.

Tetűirtó
Manapság számos bőrgyógyász majonézt ajánl a hajtetű kiirtására és eltávolítására a gyógyszerek helyett (amikkel szemben ráadásul a tetvek is ellenállóvá válnak egy idő után). Ha tetűt irt, ne sajnálja a majonézt, kenje be a hajat és a fejet, majd húzzon rá zuhanysapkát éjszakára. Reggel samponnal mossa le, majd finom fésűvel távolítsa el a hajban maradt tetveket és serkéket. Hét-tíz nap elteltével ismételje meg a kezelést, hogy végleg megszabaduljon a tetvektől.

Naptej
Elfelejtette a napvédőt? A kiszáradt, leégett bőrfelületet bőségesen kenje be majonézzel. Enyhíti a fájdalmat és hidratálja a bőrt.
 

Tudta, hogy hasonlóan jó szépségápolószer az aloé vera, a zabpehely és a keserűsó is? Kedveli az efféle praktikákat? Kattintson, és megtudhatja, mire jó még például a tojáshéj, a cellux, a sampon, a vodka vagy a befőttesgumi!

Vote it up
415
Tetszett?Szavazzon rá!