Mire jó még a papírtörlő?

Talán eddig is sok mindenre használta, ezután azonban további zűrös helyzetekben is a tekercs után fog nyúlni

Zsiradék leszűrése a levesről
Használjon papírtörlőt a levesek tetején kiváló zsiradék felitatására! Tegye a következőket: állítson egy tiszta lábast a mosogatóba. Helyezzen rá egy szűrőt vagy szitát, ezt pedig bélelje ki papírtörlővel. Öntse át a leves levét a kibélelt szűrőn az új edénybe. A zsiradék a papíron marad, a tiszta lé pedig átfolyik rajta. Íme, pár további filléres konyhai trükk!

Zöldség-gyümölcs frissen tartása
Ugye, milyen bosszantó, amikor a hűtőszekrény zöldségesfiókját kinyitva a múlt heti, megpenészedett répa és elsárgult salátafejek látványa fogadja? Ha szeretné, hogy a zöldségek kitartsanak addig, amíg elfogyasztja őket, bélelje ki a fiókok alját papírtörlővel. Ez egyrészt felszívja azt a nedvességet, amely a zöldség és gyümölcs megrothadásáért felel, másrészt megkönnyíti a hűtő tisztítását.

Konzervnyitó-tisztítás
Észrevette már azt a furcsa lerakódást, ami a tekerős konzervnyitó korongján gyűlik össze? Bizonyára nem szívesen látná az ételben. Tisztítsa meg a konzervnyitót úgy, hogy „kinyit” vele egy papírtörlőt! Csukja rá a vágófelületet egy darab papírra, és kezdje el tekerni. Miközben a korong átvágja a papírlapot, az letisztítja róla a koszt.

Friss fagyasztott kenyér
Így fagyassza le – és olvassza ki – a kenyeret, hogy az megtartsa eredeti frissességét! Mielőtt a fagyasztóba teszi, helyezzen a kenyér mellé a zacskóba egy darab papírtörlőt. Amikor előveszi a veknit, hogy elfogyassza, a papír magába szívja a kenyérből kiolvadó nedvességet.

Szalonnasütés fröcsögés nélkül
Terítsen le két réteg papírtörlőt a mikrohullámú sütő aljára. Fektessen rá egymás mellé baconszeleteket, majd fedje le újabb két réteg papírral. Kapcsolja a mikrosütőt magas fokozatra, és 1-1 perces szakaszokban süsse a szeleteket, közben ellenőrizze, elég ropogósak-e már. Körülbelül 3-4 percre lesz szüksége, utána pedig egyszerűen kidobhatja a papírtörlőket, kész is a takarítás.

Rozsdamentesített öntöttvas lábasok
Ne hagyja, hogy a rozsda megtámadja nagyrabecsült öntöttvas edényeit! Miután elmosta őket, helyezzen mindegyikbe egy papírtörlő-lapot, hogy felitassa vele a nedvességet. A fedőket tárolja külön a lábasoktól, és mindegyik közé tegyen egy papírtörlő-réteget. Kíváncsi további konyhai tisztítási trükkökre? Kattintson!

Főtt kukorica megpucolása
Ha ön sem szereti a kukoricahajat szedegetni a frissen megtisztított csövekről, biztosan megkedveli ezt a papírtörlős trükköt. Nedvesítsen meg egy darab papírt, és húzza végig a csövön. A kukorica haja rátapad a papírtörlőre, a cső pedig máris főzésre vagy grillezésre kész.

Porcelánfehérítés
Ha fehér porcelánmosdója kissé kopottasnak tűnik, papírtörlővel visszavarázsolhatja régi csillogását. Bélelje ki vele a kagylót, és locsolja le fehérítővel. Hagyja állni fél óráig, aztán dobja a papírt a szemétbe, és folyó vízzel öblítsen le minden maradékot. Vigyázat! Színezett porcelánfelületen ne alkalmazza a módszert, mert a fehérítő kifakíthatja a színét. Ajánlhatunk más otthoni trükköket is? Katt!
 

Kedveli az efféle praktikákat? Kattintson, és megtudhatja, mire jó még például a tojáshéj, a cellux, a sampon, a vodka vagy a befőttesgumi!

Vote it up
283
Tetszett?Szavazzon rá!