Mire jó még a paradicsomlé?

Meginni sem az utolsó, de emellett visszaadja az eredeti hajszínt, szagtalanítja a hűtőt, sőt torokfájás ellen is jó

Szagtalanítja az ételtárolókat
Hogy megszabaduljon a műanyag edények kellemetlen szagától, öntsön egy kevés paradicsomlevet egy szivacsra, és törölje ki vele a tároló belső felületét! Ezután mossa ki az edényt meleg, szappanos vízzel! Szárítsa meg jól, majd helyezze ezeket elkülönítve a fagyasztóba néhány napra! Amikor legközelebb szüksége lesz rájuk, az edényeknek már nem lesz szaga, és minden további nélkül, nyugodtan használhatja azokat.

Semlegesíti a hűtőszagot
Egy áramszünet következtében megromlott az étel, hűtője pedig immár kellemetlen illatokat áraszt? Szabaduljon meg a romlott ételszagától a hűtőszekrényben és a fagyasztóban a paradicsomlé segítségével! Miután kidobta a romlott ételt, alaposan törölgesse ki a hűtő és a fagyasztó belsejét egy hígítatlan paradicsomlébe mártott szivaccsal vagy törlőkendővel! Ezután mossa ki langyos, szappanos vízzel, és törölje szárazra mindkettőt! Ha nyomokban megmaradna a kellemetlen szag, végezze el újból a műveletet, vagy ezúttal esetleg használjon ecetet a paradicsomlé helyett! Ismerjen meg további hűtőszagtalanítási praktikákat!

Helyreállítja az eredeti szőke hajszínt
Ha valaha volt már szőke létére uszodában, akkor megtapasztalhatta, hogy a klóros víz néha taszító, zöldes árnyalatot ad a hajának. Hogy visszanyerje haja eredeti szőkeségét, áztassa azt tömény paradicsomlébe, vegyen fel egy zuhanyzósapkát, és várjon 10-15 percet! Ezután alaposan öblítse le, mossa meg samponnal, és hamarosan meglátja, hogy minden újra a régi lesz! Kíváncsi más házi hajápolási trükkökre?

Csillapítja a torokfájást
A torokfájás tüneteinek átmeneti enyhítésére gargarizáljon fél pohár paradicsomlé és fél pohár forró víz keverékével, melyhez hozzáadhat körülbelül 10 csepp erőspaprika- vagy borskivonatot! Gondolta volna, hogy a gyömbér és a kurkuma is segíthet?
 

Kedveli az efféle praktikákat? Tudja meg, mire jó még például a fogkrém, az aloé vera, a keserűsó és számtalan más hétköznapi termék.

Vote it up
383
Tetszett?Szavazzon rá!