Mire jó még a popsitörlő kendő?

Ezek a nedves kendőcskék egyáltalán nem csak a nevükben jelzett műveletre alkalmasak

Gyors tisztítás útközben
Bizony, többre is képes egy popsitörlő, mint a pelenkázás során a baba popsijának megtörlése! Jó szolgálatot tehet a tankolás után mint kéztörlő, az autóban kifröccsent ételek, italok gyors feltakarítására is alkalmas, és futás után például letörölheti vele izzadt homlokát. Valójában ideális útitársnak mondható. Legközelebb tehát, amikor útra kel, mindenképpen csomagoljon magának egy kis adag visszazárható tetejű nedves törlőkendőt, vagy tegyen el néhányat egy zárható szendvicstartó zacskóba, és helyezze a kesztyűtartóba, kézitáskába vagy a hátizsákba, hogy könnyen hozzáférjen!

Cipőpucolás
A legtöbb édesanya tudja, hogy a nedves törlőkendő egészen jól alkalmas gyermekeik fehér bőrcipőjének rendbehozatalára. De gondolt arra valaha is, hogy akár a saját lábbelijét is kifényesítheti vele? Vészhelyzetben ideális megoldás!

Fürdőszobai fényesítés
Vendégek jönnek, és nincs sok ideje kitakarítani a házat? Ne verje ki a víz! Próbálja meg ezt a trükköt: vegyen egyik kezébe egy nedves popsitörlő kendőt, és kezdje el vele áttörölni, fényesíteni vele a fürdőszobai felületeket! A másik kezében tartson egy száraz rongyot, hogy azzal áttörölje és fényessé varázsolja azokat a részeket, amelyeket a nedves törlőkendővel már megtisztított!

Szőnyeg-, ruha- és kárpittisztítás
Használjon nedves törlőkendőt a kávéfoltok szőnyegről való felitatására! Magába tudja szívni a folyadékot és a foltot is. A kendők szintén hatékonyan bevethetők, amikor a ruhán vagy a kárpitozott bútorokon található kicseppent italok, ételek nyomait próbálja eltüntetni.

A billentyűzet tisztítása
Időről időre ki lehet rázni a számítógép billentyűzetéből a port és az összegyűlt kisméretű szemetet a billentyűk alól és közül. Ezzel azért még nincs vége a takarítási feladatoknak. Használjon popsitörlő kendőt a kosz, az odaszáradt ital (étel) cseppek, és a meghatározhatatlan egyéb szennyeződések eltávolítására, melyek magukon a billentyűkön találhatók! Győződjön meg arról, hogy a számítógépet áramtalanította, mielőtt a nedves törlőkendővel hozzáfog a billentyűk takarításához!

Portörlőként újrahasznosítható
Akár hiszi, akár nem, van néhány olyan törlőkendő márka, amelynek termékeit ki lehet mosni, és aztán portörlő kendőként és takarítórongyként újrahasznosítani! Persze csupán „enyhén” összepiszkolódott törlőkendőkkel kapcsolatban merül fel a mosással való újrahasznosítás.

Bőrnyugtatás
Egy kicsit túllőtt a célon a napozással a strandon? Átmenetileg hűsítheti a napégést azáltal, ha gyengéden megtapogatja az érintett bőrterületet popsitörlővel. A törlőkendőt használhatja vágások és horzsolások felületi kezelésére is, habár a legtöbb nedves törlőkendő önmagában nem fertőtlenítő hatású, semmi baj nincs azzal, ha egy gyors, előzetes tisztítást elvégez velük, mielőtt a megfelelő helyi sebfertőtlenítő kezelést alkalmazná.

Sminkeltávolítás
A divatvilág egyik legjobban őrzött titka: számos modell a nedves popsitörlő kendőt az egyik legjobb barátjának tekinti, ha a makacs, nagy mennyiségű arcról való smink eltávolításáról van szó, különös tekintettel a fekete szemkontúrra. Próbálja ki, és döntse el saját maga, hogy igazuk van-e?
 

Kedveli az efféle praktikákat? Tudja meg, mire jó még a keserűsó, a papírtörlő vagy az aloé vera!

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!