Mire jó még a ricinusolaj?

Hasznos lehet a kertben és a konyhában, de remekül beválik bőr- és hajápoló szerként is. Íme, hat felhasználási ötlet

Puhítja a felhámot
Gyermekkorában ricinusolajat itattak önnel szülei? Ideje hálásnak lenni: az íze borzalmas, de magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően csodákat tesz a töredezett körömmel és a durva bőrrel. Külsőleg is alkalmazható: masszírozzon kevés olajat bőrébe, illetve a körmére három hónapon át mindennap, hogy minden problémát helyrehozzon!

Megnyugtatja a fáradt szemet
Lefekvés előtt kenjen ricinusolajat a szeme köré és a szemhéjára is, hogy friss maradjon; vigyázzon, hogy a szemébe ne menjen!

Olajozza a konyhai ollót
Gépolaj helyett ricinusolajjal kezelje konyhai ollóit, illetve minden egyéb eszközt, amellyel ételhez érhet.

Távol tartja a vakondokat
Csavargó vakondok rombolnak a kertben? Ricinusolajjal könnyen megszabadulhat tőlük: keverjen el ½ csésze olajat körülbelül 7,5 liter vízben, és árassza el vele a vakondtúrásokat. Bántódás nem fogja érni a vakondokat, de venni fogják a célzást, és többet nem háborgatják. Vakondűzőnek egyébként beválik a macskaalom is.

Feldobja a kókadozó páfrányokat
Betegeskedő páfrányait kezelje egy 1 evőkanál ricinusolajból, 1 evőkanál babasamponból és 4 csésze langyos vízből álló szerrel: körülbelül 3 evőkanálnyit adjon a növénynek a sima vizes locsolás előtt. Mire a teljes adag elfogy, a páfrányoknak helyre kell jönniük!

Kondicionálja a hajat
Egészséges, fényes hajat szeretne? Keverjen össze 2 teáskanál ricinusolajat 1 teáskanál glicerinnel és egy tojás fehérjével. Masszírozza nedves hajába, majd várjon néhány percet, mielőtt kiöblítené.
 

Kedveli az efféle pratikákat? Kattintson, hogy megtudja, mire jó még például a körömlakklemosó, a majonéz, a fogkefe vagy a papírtörlő!

Vote it up
362
Tetszett?Szavazzon rá!