Mire jó még a sör?

Ha netán nem akarja meginni, húst puhíthat, ékszert fényesíthet, csigákat űzhet, foltokat távolíthat el, de akár a haját megszépítheti vele

Legyen fényes, egészséges a haja
Fénytelen, tompa a haja? Hajmosás előtt keverjen össze 3 evőkanál sört fél csésze meleg vízzel, samponozás után dörzsölje a fejbőrébe, és hagyja állni pár percig, mielőtt leöblítené. Elégedett lesz az eredménnyel, csak arra vigyázzon, hogy a szomszédok nehogy gyanút fogjanak az üres sörösüvegek miatt! Ha ettől tart, haja szép lesz a tojástól, az almaecettől és a citromtól is!

Puhítsa fel a rágós húst
Miért használna húspuhító port, ha van sör a hűtőben? Jól sejti, a sör tökéletes húspuhító, ha rágós, olcsóbb húsról van szó. Áztassa be a húst sütés előtt egy órával egy doboz (330 ml) sörbe, de még jobb, ha ezt már előző este megteszi, és éjszakára a húst a hűtőben tartja. Ha van otthon slow cookerje (lassú főzőedény), abban is készítheti sörrel a húst.

Fényesítse arany ékszereit
Visszaadhatja drágakő nélküli, tiszta aranygyűrűi és ékszerei eredeti csillogását: finom törlőruhára öntsön kevés sört (kivéve brown ale-t!), és azzal dörzsölje át óvatosan az ékszert; ezután egy második, tiszta ruhával törölje szárazra. Ha mégsem használna, íme, pár hasonló praktika!

Tisztítson fabútorokat Van otthon egy-két régi sör, amiből már kiszállt a szénsav, és nem szívesen inná meg? Ne dobja ki: hatékony fabútortisztítóról van szó! Finom törlőruhát mártson meg a sörben, majd azzal törölje végig a bútorokat; utána ne felejtse el megszárítani a fát egy tiszta ronggyal. Kíváncsi hasonló bútorápolási tippekre?

Készítsen csigacsapdát
Vannak, akik egyszerűen nem tudnak ellenállni a sörnek, ráadásul nem is csak az emberek között: ilyenek például a csigák is. Ha gondot okoznak a kertben ezek a csúszós betolakodók, ásson el egy befőttesüveget vagy egy gyümölcslé széles szájú üvegét ott, ahol utoljára látta őket. Az üveg szája lógjon ki a földből; öntsön bele langyos maradék sört, és hagyja is ott éjszakára. Reggelre az üveg nagy valószínűséggel tele lesz csapdába esett, alkoholmámorban úszó csigákkal! Netán a hangyáktól is meg akar szabadulni?

Távolítsa el a szőnyegről a kávé- és teafoltokat
Sokszor lehetetlennek tűnik eltüntetni a szőnyegen virító kávé- és teafoltokat, sörrel ugyanakkor szinte nem is kihívás! Egyszerűen öntse a foltra a sört, majd alaposan dörzsölje bele a szőnyegbe – lehet, hogy néhányszor meg kell ismételnie a procedúrát, de végül biztosan el fog tűnni a folt legapróbb nyoma is. Ismerjen meg további olcsó szőnyegtisztítókat!
 

Kedveli az efféle praktikákat? Tudja meg, mire jó például a WD40, a majonéz, a papírtörlő, a fogkefe és egyéb háztartási eszközök és anyagok?

Vote it up
291
Tetszett?Szavazzon rá!