Mire jó még a sampon?

Tele a fürdőszoba az óriási flakonokkal? Nem is hinné, mennyi mindenre használhatja ezt a remek folyadékot a háztartásban

Bőrcipő- és pénztárcaápolás
Nincs szüksége drágábbnál drágább nercolajokra, hogy életet leheljen elhasználódott bőrcipőjébe vagy pénztárcájába, erre a feladatra bőven elég egy kevés sampon és egy rongy! Körkörös mozdulatokkal dörzsöljön sampont a viselt részekbe, hogy visszahozza a bőr eredeti színét. Ez a technika megvédi cipőjét a sófoltoktól is. Persze erre akad másféle háztartási praktika is.

Kád- és csaptisztítás
Vendégek jönnek, és villámgyorsan tisztává kellene varázsolni a fürdőkádat? Ragadja meg a legközelebbi megoldást – a sampont! Gyorsan eltünteti a szappannyomokat, és a krómcsapok is visszanyerik eredeti fényüket! Remek fürdőszobai tisztítószert készíthet szódabikarbónából és ecetből is.

Autómosás
Zsíroldó hatásának köszönhetően a sampon ideális a kocsi tisztítására. Egy vödörbe öntsön negyed csészével, majd szivaccsal mossa le az autót a szokásos módon. A makacsabb foltokra ne csak a vödörből mártogasson, hanem nyomjon közvetlenül a samponosflakonból is! Más háztartási szerek is helyettesíthetik a drága kenceficéket.

Kisállatfürdetés
Valami beleragadt kiscicája vagy kutyusa szőrébe? Nyomjon rá kevés sampont, majd finoman szedje ki a rágógumit, vagy akármibe is lépett – utána vizes ronggyal mossa is meg a helyét. Ha mégis komoly fürdetésre szorul a kedvenc, így csinálja.

Lábkényeztetés
Adjon egy kellemes frissítőt lábfejének alvás közben! Kenje be az egészet samponnal, majd húzzon rá egy finom pamutzoknit – reggel, mire felébred, lába sima és selymes lesz. Ha kedve támad, más házi testápolási trükkökkel is szolgálhatunk.
 

Szeretné tudni, mire lehet jó még például az alufólia, a mikró, a radír, a paprika vagy a befőttesgumi? Kattintson!

Vote it up
453
Tetszett?Szavazzon rá!